Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

United Way: Un nou an de schimbări în bine

0

An de an, cu fiecare poveste de viaţă pe care reuşim să o schimbăm în mai bine, transformăm comunitatea în care trăim şi le redăm oamenilor încrederea în ei înşişi ca indivizi, şi ca societate. Acest lucru nu ar fi posibil fără sprijinul vostru, al celor care cred în noi şi în misiunea United Way.

Mulţumim că ne-aţi fost şi anul acesta alături. Aţi inteles că schimbarea începe cu fiecare dintre noi, de la gesturile mici de bunăvoinţă şi generozitate, la angajamentele mari, pe termen lung.

unnamed

 

Povestea lui F., de mai jos, este unul din cele peste 12.000 de exemple ale puterii de a face bine pe care o avem împreună. Vă invităm să o citiţi:

este o fetiţă cu ochii albaştri ca cerul care a intrat în programul nostru de educaţie la începutul acestui an. Acum în clasa a III-a, F. avea probleme mari de adaptare până să ajungă la unul din centrele educaţionale pe care le sprijinim. Greutăţile cu care se confruntase acasă în ultimul timp o afectaseră într-atât, încât a trebuit să repete un an şcolar.

Dar odată ce a început să vină regulat la centrul educaţional, a început să participe la teme şi activităţi, să îşi facă prieteni, iar asta a ajutat-o să îşi regăsească curajul. Pentru că F. este o fetiţă minunată şi ambiţioasă, rezultatele şcolare s-au îmbunătăţit rapid. Grija şi atenţia cu care a fost înconjurată la centru, mesele calde zilnice primite aici, ajutorul la teme, activităţile de educaţie non-formală la care a participat, materialele şcolare care îi lipseau şi care i-au fost asigurate în program au făcut ca, în scurt timp, învăţătoarea şi familia ei să fie mândre de realizările fetiţei. Astfel, F. a reuşit să găsească puterea de a continua studiile, în pofida problemelor de acasă.

Pentru că lipsurile materiale continuau să o afecteze pe F. şi familia acesteia, ne-am bucurat când le-am putut include în Cursa Cumpărăturilor Caritabile. Proiectul a venit în completarea serviciilor sociale pe care UWRo i le asigură, astfel încât lui F. şi familiei sale le-au fost asigurate mâncare, hăinuţe pentru copii, rechizite şi bunuri necesare în casă, de care aveau mare nevoie. Nemaifiind presaţi de grija zilei de mâine, întreaga familie, dar mai ales copiii au putut începe să se concentreze pe lucrurile cu adevărat importante – schimbările pe termen lung prin care să rupă cercul sărăciei.

„A fost una din cele mai bune zile din viaţa mea. E aşa de bine când nu duci grija zilei de mâine, când nu te gândeşti ce le pui pe masă mâine copiilor. Când îţi vezi copiii atât de fericiţi, nu-ţi trebuie altă bucurie în viaţă. Le gătesc zilnic mâncare bună, acum am cu ce. Nu am cuvinte să vă spun cât sunt de bucuroasă, sunt foarte liniştită. Toată viaţa mea nu am fost atât de liniştită”, ne-a spus atunci mama lui F.

Am fost încântaţi să aflam că, a doua zi după Cursa Cumpărăturilor Caritabile, F. s-a dus la şcoală cu o pungă mare de bomboane primită şi-a servit toţi colegii. Când doamna învăţătoare a întrebat-o cu ce ocazie face gestul frumos, F. i-a spus simplu: „Eu mai am acasă. Vreau să împart cu colegii mei.”. Din puţinul ei, F. a găsit important să împartă bucuria.

Când eforturile noastre reuşesc să schimbe în mai bine poveşti de viaţă ca cea a lui F., ştim că suntem pe drumul cel bun. Iar F. şi familia ei sunt doar un caz din cele peste 12.000 de persoane dezavantajate pe care le ajutăm anual.

Lăsându-vă cu acest gând bun pentru anul ce vine, mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături în 2016! Sărbători fericite!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.