Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un Milion de Stele, ediția 2015

0

Vino și spune DA Servicii Sociale!, vineri 16 octombrie 2015, ora 18.00

Susține Petiția prin care cerem Guvernului să crească cu 0,3% pe an din PIB până în 2020 bugetul pentru servicii sociale

Vineri 16 octombrie 2015, ora 18.00, în București (Parcul Herăstrău, Intrarea Charles de Gaulle) și în alte 53 de localități din România, organizațiile Caritas susținute de partenerii lor fac apel către Guvernul României să crească valoarea finanțării de la bugetul de stat pentru dezvoltarea serviciilor sociale, ajutând astfel pe cei 40% din cetățenii României care se află în risc de sărăcie și excluziune socială, să trăiască o viață demnă!

Cel mai amplu gest de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate, Un Milion de Stele, 2015 (www.unmiliondestele.ro ) a ajuns la ediția a șasea în România. Anul acesta evenimentul de advocacy aduce în prim plan importanța serviciilor sociale și impactul pozitiv pe care acestea îl au la integrarea profesională și socială a persoanelor vulnerabile.

Afis_A3_UMS_Caritas_Bucuresti

Vineri, 16 octombrie la ora 18.00 în 54 de localități din România se vor aprinde candele ale solidarității, se va face cunoscută petiția inițiată de Confederația Caritas România DA Servicii Sociale! și se vor strânge semnături care vor crea baza de susținere pentru a convinge Guvernul să crească cu 0,3% pe and in PIB pînă în 2020 bugetul pentru servicii sociale. Petiția poate fi semnată si online la adresa: www.caritasromania.ro/da_servicii_sociale

Prin evenimentul de advocacy Un Milion de Stele susținem cauza persoanelor nevoiașe și a grupurilor marginalizate din punct de vedere social, de a avea acces la servicii sociale pentru a depăși situația de dificultate în care se află. Acțiunea face apel și către publicul larg, Mass-Media, autoritățiile centrale și locale să susțină un sistem de asistență socială transparent și sustenabilitatea finanțării și furnizării serviciilor sociale.

Prin organizarea evenimentului Un Milion de Stele, Confederația Caritas România s-a asociat încă din anul 2009, acțiunilor similare organizate în Europa, cu scopul de sensbiliza cetățenii și de-ai îndemna spre solidaritate cu persoanele care trăiesc în sărăcie și care suferă de fenomenul excluziunii sociale. A aprinde o lumânare într-un spațiu public reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate.

Detalii despre eveniment, harta cu localitățile participante la eveniment și adresa din fiecare localitate, pot fi găsite pe site-ul www.unmiliondestele.ro

UMS2

Acest eveniment este organizat în cadrul Proiectului „ONG-uri mai puternice împreună! Lobby şi advocacy pentru crearea de oportunităţi egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanţărilor publice”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

***

Confederatia Caritas Romania (www.caritas.org.ro) este o organizaţie neguvernamentală de tip rețea, cu o istorie de peste 20 de ani, cu rolul de a reprezenta la nivel naţional si internaţional cele 10 organizatii Caritas active în România. Caritas în România abordează sistematic şi structurat problemele sociale ale comunităţilor răspunzând nevoilor persoanelor aflate în dificultate. La nivel naţional, activitatea organizaţiilor Caritas este concentrată pe domenii de specialitate în cadrul cărora se derulează mai multe programe de asistenţă socială complexă: îngrijire la domiciliu, servicii socio-medicale pentru bătrâni şi persoane cu dizabilităţi, educaţie pentru prevenirea dezastreleor naturale, intervenţie directă în caz de calamităţi, asistenţă directă şi consiliere, centre de zi pentru copii şi tineri, activităţi de integrare comunitară şi profesională pentru persoane defavorizate social. Caritas România este membră a Caritas Europa (www.caritas.eu ) şi a Caritas Internationalis (www.caritas.org).

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.