Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un milion de euro donat prin SMS pe platforma donație.ro

0

Românii au donat 1 milion de euro prin SMS de la lansarea platformei donație.ro, în iunie 2012.

 Print

SMS-ul cu numărul 500.000 a fost trimis în dimineața zilei de 7 mai 2014 pentru una din cele zece campanii active în prezent pe site.

„Sunt foarte impresionată de felul în care românii se mobilizează pentru a-și ajuta semenii și pentru a rezolva probleme care ne afectează pe toți”, spune Camelia Mateș, coordonatorul programului. „Când am pus bazele platformei donație.ro nu ne așteptam să depășim pragul de 1 milion de euro în mai puțin de doi ani. Celor care au donat prin SMS în acest răstimp le transmitem mulțumirile miilor de beneficiari ai campaniilor.”

Donație.ro este un parteneriat între Asociația pentru Relații Comunitare, COSMOTE România, Orange România și Vodafone România, sprijinit financiar de Romanian-American Foundation, care le oferă cauzelor umanitare, sociale și civice acces democratic la numere scurte la care se pot face donații prin SMS.

De-a lungul celor aproape doi ani de funcționare, donație.ro a susținut 55 de campanii umanitare – pentru dotarea și renovarea spitalelor, construirea și susținerea activității hospice-urilor, drepturile și educația copiilor, tratamente salvatoare pentru copii și adulți și alte cauze urgente. Printre cele mai de succes campanii se numără dotarea secțiilor de neonatologie din țară cu incubatoare (campanie Salvați Copiii România), redeschiderea centrului pentru hemofilici de la Buziaș (campanie Fundația Cristian Șerban), înființarea de centre de prim-ajutor în sate izolate (campanie Crucea Roșie), integrarea în învățământul de masă a mai multor copii cu autism (campanie Asociație Învingem Autismul), precum și nenumărate cazuri de copii și adulți care datorită platformei și integratorului, Syscom Digital, au putut strânge sumele necesare tratamentului medical pentru boli grave (campanii continue Fundația Ringier și Asociația M.A.M.E.).

Din 2013, donație.ro testează, împreună cu UNICEF România, donațiile lunare prin SMS, un sistem prin care donatorii dăruiesc în fiecare lună 2 euro cauzei în care cred și care permite susținerea pe termen lung a programelor dedicate copiilor vulnerabili din toată țara.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.