Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Un mărțișor – o șansă în plus de terapie pentru copiii cu autism”

0

Primăvara e pe aproape și vrem să facem pregătirile împreună cu voi.

Vrem să ne bucurăm de primăvară dăruind dragostea noastră, pusă într-un mărțișor.

Vom meșteri mărțișor, marț, mărțug sau mărțiguș, le vom atârna șnur alb – pentru puritatea începutului acestei primăveri și roșu pentru o viață cu vitalitate, sănătate, frumusețe și iubire – alb pentru puritatea copiilor cu autism și roșu pentru a le dărui o viață cu sănătate și frumusețe.
Le vom purta la mână sau pe piept o lună întreagă cu gândul la cei care au dăruit o parte din dragostea lor și pentru copiii cu autism și le vom lega apoi de ramurile înmugurite și vom urmări cu nerăbdare rodirea pomilor și împlinirea gândului bun pentru acești copii și pentru toată lumea.

Asociația Învingem Autismul vă invită la evenimentul online: “Un mărțișor – o șansă în plus de terapie pentru copiii cu autism”.

Primim la înscriere și pe cei mici și pe cei mari: Formular de înscriere. Așteptăm cu nerabdare să ajungă mărțișoarele voastre la căsuța noastră, până la venirea primăverii. Iar în prima zi de primăvară vor fi alese și premiate cele mai apreciate marțioare.

Mărtișoarele primite vor fi vândute în luna martie pentru obținerea de fonduri pentru terapia copiilor cu autism și alte tulburări de dezvoltare din Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități Învingem Autismul.

Despre Asociatia Învingem Autismul:

Asociația Învingem Autismul este o organizație nonprofit, apolitică și fără scop religios ce a fost înființată în anul 2009.

Asociația are misiunea de a îmbunătăți viața persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului, urmărind toate palierele de dezvoltare: social, educațional și emoțional, prin servicii psihologice, integrare în societate, creșterea gradului de independență și facilitarea accesului la educație.

Viziunea noastră este ca România să devină o țară în care drepturile persoanelor cu dizabilități și ale familiilor lor să fie respectate, iar copiii cu autism să aibă acces la servicii de calitate care să crească șansele lor de integrare socială.  Dorim să le oferim șanse egale de afirmare și autodeterminare și să îi ajutăm să își construiască o viață cât mai independentă.

Asociația a suplimentat şedințele de terapie cu mii de ore gratuite, timp de 8 ani, pentru 80 de copii şi adolescenți cu autism, cu ajutorul donațiilor și sponsorizărilor. Anul acesta asociația susține parțial terapia pentru 20 de copii și integral terapia a 3 copii provenind din familii vulnerabile.

www.invingemautismul.ro

https://www.facebook.com/InvingemAutismul

Puteți deveni prieteni ai copiilor cu autism, sprinijind terapia lor, printr-un SMS cu textul AUTISM la 8844.

Contact: Aurelia Oroviceanu, tel. 0740122186, aurelia.oroviceanu@invingemautismul.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.