Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un carusel pentru 120 de copii. MOL România și Audiosofia încheie proiectul dedicat copiilor hipoacuzici

0

Asociaţia Audiosofia anunţă desfășurarea ultimei etape a proiectului de terapie prin joc și dramaterapie Caruselul măștilor realizat cu sprijinul Fundaţiei Pentru Comunitate şi MOL România în programul „Pentru sănătatea copiilor” 2015- 2016.

Ultima etapă constă în organizarea unei tabere naționale de implant cohlear organizată de Asociația Ascultă viața în stațiunea Eforie Nord.

carusel

În data de 4 septembrie, începând cu orele 18:00 la Complexul Dunărea din stațiunea amintită va avea loc un eveniment inedit în care 30 de copii hipoacuzici purtători de implant cohlear alături de prietenii lor cu auz normal vor prezenta un spectacol dramaterapeutic inspirat din experiențele lor de zi cu zi. Măștile vor prinde viață prin intermediul copiilor, asigurând o atmosferă plină de mister și de suspans.

Spectacolul este realizat în parteneriat cu Asociația „Ascultă viața” și „Corabia prieteniei”.

Tabăra de la Eforie Nord marchează finalul activităților gândite și desfășurate pe parcursul întregului an pentru copii și împreună cu ei.

Peste 70 de copii hipoacuzici purtători de implant cohlear sau de aparate auditive convenționale și alți 50 cu auz normal s-au rotit în Caruselul măștilor cu diverse ocazii bucurându-se de activitățile de terapie prin joc și dramaterapie”, a declarat Magda Cernea, coordonatoarea proiectului.

Caruselul măștilor, inițiat de ”Asociația Audiosofia” cu sprijinul ”Fundației Pentru Comunitate” și Mol România în cadrul programului ”Pentru Sănătatea Copiilor”, a început în decembrie anul trecut și se va încheia pe 4 septembrie anul acesta. A cuprins mai multe etape derulate în diverse locaţii: în trei tabere naţionale de implant cohlear organizate de către Asociaţia „Ascultă viaţa” şi „Asociaţia Audiosofia”, în

Secţia 6 externă de recuperare a copiilor cu dizabilităţi audio-verbale a I.F.A.C.F – O.R.L „Prof. Dr. Dorin Hociotă”, în clinica „Otomed Medical Center” și în cadrul Conferinţei Europene de Dramaterapie care a avut loc în Bucureşti în luna mai. De asemenea, au fost prezentate până acum cinci spectacole teatrale coordonate de 12 voluntari profesioniști (psihologi, logopezi, regizori de film, studenți și absolvenți ai școlii de terapie prin joc și dramaterapie din România).

Pe parcursul a trei ani consecutivi Asociația Audiosofia, sprijinită de „Fundația Pentru Comunitate” și MOL România a reușit să demonstreze prin proiectele sale de anvergură națională, că strategiile de comunicare ale copiilor hipoacuzici se pot îmbunătăți cu ajutorul terapiei prin joc și dramaterapiei. Același lucru se va întâmpla și în cadrul spectacolului din Eforie Nord”, a completat coordonatoarea proiectului.

comunicat_tabaraEFNord

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.