Un angajament cu inimă: Carrefour România este partenerul de încredere al Festivalului CONIL!

0

Cea de-a XXIII-a ediția a Festivalului Integrării – CONIL FEST se va desfășura anul acesta în incinta Circului Metropolitan, între 25 și 26 noiembrie. Anul acesta, festivalul face un pas înainte, prin celebrarea în avans a Zilei Naționale, dar și a Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, 3 decembrie, sub umbrela conceptului România Copiilor: Unirea Diferențelor. Carrefour România este unul dintre partenerii strategici ai ediției de anul acesta, cu multiple contribuții în cadrul festivalului, totul pentru a fi aproape de copiii cu dizabilități.

Printre contribuțiile aduse de Carrefour România festivalului se numără:

  • Expoziția de fotografieInclusiv TU. Expoziția tuturor abilităților”, alături de Fundația FARA. Organizatorii își propun să prezinte diversitatea abilităților, promovând un mesaj de incluziune și acceptare.
  • Panou fotografic pregătit special pentru a-i îndemna pe copiii şi tinerii participanți să îşi descopere super eroii din ei:  “Inclusiv TU. Descoperă-ți abilitățile de supererou!”. Momentele de bucurie capturate în fotografii vor putea fi transformate gratuit în magneți.
  • Oferte speciale Carrefour, prin scanarea codului Act for Good disponibil în aplicația Carrefour, vizitatorii pot beneficia de reduceri substanțiale la achizițiile lor.
  • Moment artistic Carrefour, oferit în dar participanților, prin implicarea cu suflet a artiştilor din NON Centru de Arte Performative.

„Carrefour România se mândrește cu un ecosistem integrat, care influențează viețile a sute de comunități din România și a milioane de clienți. Prin implicarea noastră activă în Festival Integrării – CONIL FEST, ne dorim să contribuim la dezvoltarea unei societăți mai incluzive, o societate în care oamenii înțeleg cu adevărat ce înseamnă o astfel de comuniune, unde toți membri se simt integrați și apreciați, de la cel mai mic, la cel mai mare. Însă nu doar noi, ci Inclusiv TU te poți alătura acestui lanț al binelui. Aşadar, îi așteptăm alături de noi pe toți cei cu care împărtășim dorința de a face bine.”, a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.

Festivalul Integrării este o mișcare către îmbrățișarea diversității, promovarea bucuriei și crearea amintirilor durabile pentru toți copiii, indiferent de individualitățile lor.

„Cu inimă plină de recunoștință, adresez sincere mulțumiri sponsorului nostru generos, Carrefour, în numele Asociației CONIL, fondatoare a Școlii Gimnaziale CONIL, Școală UNESCO. Sunt impresionată de implicarea activă și inovatoare a  partenerului Carrefour în realizarea acestei ediții CONIL FEST. Cu gesturi ce depășesc așteptările, Carrefour nu doar că a susținut financiar evenimentul, ci a fost prezent în fiecare detaliu. Cu parteneri așa dedicați, suntem mândri să construim împreună un viitor plin de inclusivitate și bucurie pentru copiii cu dizabilități și pentru întreaga comunitate,” a declarat Adela Hanafi, Președintele Asociației CONIL.

Despre Carrefour România

Carrefour România le oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături. Singurul retailer omnichannel din România, Carrefour le oferă clienților experiențe de cumpărături cu ajutorul aplicației mobile și a caselor de marcat Self Service, în magazine, prin serviciile de online shopping cu livrare acasă, prin BRINGO și Glovo sau cu opțiunea Click & Collect de pe www.carrefour.ro.

Odată cu achiziția operațiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la peste 430 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România, fiind un angajator de top certificat  pentru peste 17.000 de angajați.

În 2022, Carrefour România a fost un important contributor la susținerea economiei, cu peste 681 milioane de lei în taxe aduse la bugetul de stat. Furnizorii Carrefour de anul trecut au provenit în proporție de peste 93% din România, iar acum retailerul continuă să își extindă rețeaua de producători locali și ultra-locali, care însumează peste 1.300 de parteneriate, pentru furnizarea de produse proaspete.

Compania susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Cooperativa Agricolă Vărăști, prima de acest gen fondată de retailer în România, Deschidem Vinul Românesc, Creștem România BIO, Grădina Noastră și Poftim Brânză Românească sau Plata cu PET. Platforma Act For Good transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social. Fiecare sesiune de shopping le poate aduce utilizatorilor puncte de loialitate, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate. 

Carrefour România operează în România prin cinci entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operational SRL, Supeco Investment SRL și, din noiembrie 2023, Romania Hypermarche S.A.

Despre Asociația CONIL, fondatoarea Școlii Gimnaziale CONIL – Școala UNESCO

Povestea Asociației CONIL începe cu Adela Hanafi, o femeie curajoasă și hotărâtă care a trecut printr-o experiență dificilă. Ea a avut un copil cu nevoi speciale, care, din păcate, a decedat în urma unei pneumonii. Însă, înainte de această tragedie, Adela a observat cum copilul ei era tratat diferit de cei din jur, o experiență care a stârnit dorința ei de a face o schimbare. Astfel, în anul 2005, a înființat primul Centru CONIL, bazat pe conceptul educației incluzive, un loc deschis tuturor copiilor, indiferent de nevoile lor. Aici, toți copiii sunt egali și învață împreună, într-un mediu susținător. De-a lungul anilor, proiectele desfășurate de CONIL au avut un impact semnificativ. Peste 3.000 de copii atipici au beneficiat de programe de educație și terapie specializată, peste 40.000 de copii tipici și cu dizabilități au avut ocazia să urce pe scene celebre ale capitalei în cadrul festivalului CONIL Fest, iar peste 300 de copii cu nevoi speciale au participat la tabere de integrare. De asemenea, peste 1.500 de copii și tineri cu dizabilități au avut acces la cursuri gratuite de weekend, oferindu-le astfel o șansă reală de dezvoltare și integrare.

PROIECT SPECIAL – CONIL Fest. Unul dintre cele mai deosebite proiecte ale Asociației CONIL este CONIL Fest, Festivalul Integrării, ajuns la cea de-a XXIII -a ediție. Acest eveniment a fost recunoscut și premiat la Gala Societății Civile, fiind considerat cel mai mare eveniment dedicat copiilor din România. CONIL Fest aduce împreună copii tipici și atipici din întreaga țară, oferindu-le o platformă pentru a-și arăta talentele și abilitățile.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.