Ultramaratonul 100 for Children a strâns 10.000 de EUR pentru copiii din centrul social ProVita – Valea Plopului

0

45 de sportivi au alergat la ultramaratonul caritabil 100 for Children și au strâns 10.000 de EUR pentru copiii aflaţi în grija asociaţiei ProVita. Printre ei au fost George Ogăraru, fost jucător la Steaua București și Ajax Amsterdam și Alfons Groenendijk, antrenorul echipei de tineret Ajax Amsterdam.

Poza de grup finish

Fondurile au fost strânse prin intermediul platformei Galantom.ro şi vor contribui la construirea unui centru social în Vălenii de Munte care le va facilita copiiilor din Valea Plopului accesul la continuarea studiilor liceale în oraş.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, 31 Mai pe o distanță de 100 de km între Otopeni şi Valea Plopului.

În ciuda vremii neprielnice, Georgre Ogăraru a alergat 25 de km. Alături de el în echipa de ştafetă au fost soţia lui Andreea, Eric, fiul cel mare al fotbalistului şi Alfons Groenendijk împreună cu soţia sa.

„Dacă te gândești la zâmbetul copiiilor îți vine să alergi mai mult de 100km pe zi. Mă gândesc că aș putea să alerg în jurul lumii, dar acum depinde cât pot picioarele să alerge. Sunt entuziasmat de oamenii care au alergat alături de noi. Unii au alergat 100km, i-am văzut terminând cursa într-un picior”, a spus George Ogăraru.

Un grup de copii de la Valea Plopului a alergat alături de participanţi pentru a-i motiva pe ultima parte a cursei.

La sfârşitul zilei participanţii au luat masa şi au petrecut timp alături de copiii în centrul social de la Valea Plopului.

Despre Galantom

Galantom.ro este o platformă de fundraising online care ajută participanții la evenimente sportive să strângă fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în comunitate.

De la lansarea Galantom, în luna August 2013, prin intermediul platformei s-au strâns 391.208 RON, pentru 28 de organizații, la 48 de evenimente. Donația medie înregistrată pe platformă este de 111 RON.

Despre Asociaţia ProVita

Asociaţia ProVita este o organizaţie nonprofit, înfiinţată în 1991 având ca misiune ocrotirea copiilor aflați în dificultate, fără discriminare, până la integrarea lor în familia naturală.

Activitatea Asociaţiei ProVita se desfăşoară în Județul Prahova în câteva aşezăminte situate în satele Valea Plopului, Valea Screzii și orașul Vălenii de Munte unde asociația îngrijește copii plasaţi în grija asociaţiei, în condiţii de confidenţialitate deplină, pe o perioadă mai mică sau mai mare de timp. Beneficiarii proiectului sunt copii din familii cu mari probleme sociale, copii cu deficienţe în curs de recuperare abandonaţi în spitale, copii ai străzii, recuperaţi şi în curs de reintegrare, tineri care părăsesc orfelinatele după împlinirea vârstei de 18 ani, mame și copii acestora, victime ale violenței în familie, familii fără adăpost care se confruntă cu diverse probleme sociale, bătrâni fără familie și diverse familii beneficiare ale serviciului pentru prevenirea abandonului copiilor.

În prezent Asociația ProVita găzduiește peste 400 de persoane în nevoie.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează