Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultramaratonul 100 for Children a strâns 10.000 de EUR pentru copiii din centrul social ProVita – Valea Plopului

0

45 de sportivi au alergat la ultramaratonul caritabil 100 for Children și au strâns 10.000 de EUR pentru copiii aflaţi în grija asociaţiei ProVita. Printre ei au fost George Ogăraru, fost jucător la Steaua București și Ajax Amsterdam și Alfons Groenendijk, antrenorul echipei de tineret Ajax Amsterdam.

Poza de grup finish

Fondurile au fost strânse prin intermediul platformei Galantom.ro şi vor contribui la construirea unui centru social în Vălenii de Munte care le va facilita copiiilor din Valea Plopului accesul la continuarea studiilor liceale în oraş.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, 31 Mai pe o distanță de 100 de km între Otopeni şi Valea Plopului.

În ciuda vremii neprielnice, Georgre Ogăraru a alergat 25 de km. Alături de el în echipa de ştafetă au fost soţia lui Andreea, Eric, fiul cel mare al fotbalistului şi Alfons Groenendijk împreună cu soţia sa.

„Dacă te gândești la zâmbetul copiiilor îți vine să alergi mai mult de 100km pe zi. Mă gândesc că aș putea să alerg în jurul lumii, dar acum depinde cât pot picioarele să alerge. Sunt entuziasmat de oamenii care au alergat alături de noi. Unii au alergat 100km, i-am văzut terminând cursa într-un picior”, a spus George Ogăraru.

Un grup de copii de la Valea Plopului a alergat alături de participanţi pentru a-i motiva pe ultima parte a cursei.

La sfârşitul zilei participanţii au luat masa şi au petrecut timp alături de copiii în centrul social de la Valea Plopului.

Despre Galantom

Galantom.ro este o platformă de fundraising online care ajută participanții la evenimente sportive să strângă fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în comunitate.

De la lansarea Galantom, în luna August 2013, prin intermediul platformei s-au strâns 391.208 RON, pentru 28 de organizații, la 48 de evenimente. Donația medie înregistrată pe platformă este de 111 RON.

Despre Asociaţia ProVita

Asociaţia ProVita este o organizaţie nonprofit, înfiinţată în 1991 având ca misiune ocrotirea copiilor aflați în dificultate, fără discriminare, până la integrarea lor în familia naturală.

Activitatea Asociaţiei ProVita se desfăşoară în Județul Prahova în câteva aşezăminte situate în satele Valea Plopului, Valea Screzii și orașul Vălenii de Munte unde asociația îngrijește copii plasaţi în grija asociaţiei, în condiţii de confidenţialitate deplină, pe o perioadă mai mică sau mai mare de timp. Beneficiarii proiectului sunt copii din familii cu mari probleme sociale, copii cu deficienţe în curs de recuperare abandonaţi în spitale, copii ai străzii, recuperaţi şi în curs de reintegrare, tineri care părăsesc orfelinatele după împlinirea vârstei de 18 ani, mame și copii acestora, victime ale violenței în familie, familii fără adăpost care se confruntă cu diverse probleme sociale, bătrâni fără familie și diverse familii beneficiare ale serviciului pentru prevenirea abandonului copiilor.

În prezent Asociația ProVita găzduiește peste 400 de persoane în nevoie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.