Ultimele zile pentru a aplica la GROW 0.9

1

Școala de Valori și AIESEC România organizează între 5 martie și 6 aprilie a șaptea ediție GROW, programul educațional inovator desfășurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel național, singurul care aduce studenți internaționali alături de liceeni în cadrul unor sesiuni de formare.

grow scoala de valoriAceastă ediție este dedicată elevilor din clasa a noua sub forma a 10 ateliere de lucru susținute în limba engleză de către traineri internaționali cu scopul de a promova interculturalitatea, voluntariatul și diversitatea.

Sesiunile de pregătire vor fi susținute în 15 orașe din România: Arad, Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara, de către studenți internaționali veniți din cele 110 țări în care există organizația AIESEC.

Timp de 6 săptămâni, liceenii vor explora teme precum abilități de comunicare, alimentație sănătoasă, ecologie, autocunoaștere, vor învăța cum să dea feeddback constructiv, să lucreze în echipă, cum să înfrunte potențiale situații de discriminare și ce înseamnă cetățenia europeană. Aceste sesiuni sunt construite pentru a răspune nevoilor specifice acestei grupe de vârstă și pentru a-i ajuta pe liceeni să își dezvolte aptitudini utile indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor și o atitudine care îi va sprijini în atingerea obiectivelor personale.

Dacă ești elev în clasa a noua sau cunoști un elev pe care GROW l-ar putea ajuta să se dezvolte, înscrierile pentru program se fac până pe 20 februarie. Mai multe detalii despre cum poți să aplici pe www.growedu.ro

Până acum în cadrul GROW au participat 3700 de elevi din peste 120 de licee care au fost pregătiți de 130 studenți internaționali. GROW a câștigat anul acesta premiul de popularitate la categoria „Cel mai bun proiect educațional” în cadrul Galei Premiilor în Educație, premiul pentru „Cel mai bun proiect de educație de tineret din România” acordat de către Parlamentul European în cadrul Galei Charlemagne și premiul pentru „Cea mai bună idee de proiect cu o componentă de educație financiară” în cadrul Galei Societății Civile.

GROW 0.9 se bucură de sprijinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, BRD – Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Dechatlon, Zentiva, Orbit, Xerox, Catalyst, Qual Media, Senior Interactive, tpu.ro, Discovery și White Image.

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă cu viziunea de a dezvolta o societate bazată pe valori prin modele de educație inovatoare. Punem sub semnul întrebării granițele educației tradiționale și oferim oportunitatea de a accesa informații de valoare, experiențe de formare a caracterului, de a interacționa cu modele pozitive și de a avea expunere internațională, cu scopul de a crește responsabilitatea personală și controlul fiecăruia asupra alegerilor personale. www.scoaladevalori.ro

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40 000 de membri din peste 100 de țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează