Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultima săptămână în care românii cu inițiativă pot câștiga finanțări Petrom pentru dezvoltarea comunităților

0

Au mai rămas 6 zile până la încheierea perioadei de înscrieri în competiţia de proiecte „Idei din Țara lui Andrei”.
În cadrul competiției, Petrom sprijină cu finanțări de 200.000 de euro românii care vor să rezolve problemele comunitățlor. Români din 41 de judeţe și Municipiul București și-au înscris ideile  sustenabile până în prezent în competiţie.  În 2014, Petrom alocă peste 2,5 milioane Euro pentru educația și dezvoltarea comunităților din România.

Miercuri, 16 aprilie 2014, ora 12, este data limită până la care se pot înscrie proiecte sustenabile în competiția de finanţări organizată de Petrom “Idei din Țara lui Andrei”.

Românii din toată țara sunt așteptați să demonstreze că „se poate” și să înscrie soluțiilor lor pentru rezolvarea problemelor comunităților în care trăiesc pe  www.taraluiandrei.ro. Persoane fizice, organizații neguvernamentale, instituții publice sau de învățământ își vor putea transforma în realitate proiectele de educaţie, mediu  sau dezvoltare comunitară. Valoarea totală a finanțărilor oferite de Petrom este de 200.000 euro.

De la startul competiţiei, români din 41 de judeţe și Municipiul București au propus  idei cu „ceva în plus” pentru finanțare. 47% dintre acestea sunt din domeniul  educaţiei, 35% dintre proiecte sunt din domeniul dezvoltării comunitare şi 18% se referă la idei de mediu. Instituţiile publice, de învăţământ şi organizaţiile  neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în comunităţi din România au înscris  67% dintre proiecte până în prezent. 33% dintre ideile propuse aparţin persoanelor fizice, români cu iniţiativă care își doresc să contribuie la dezvoltarea pe termen lung a comunităților din care fac parte.

Evaluarea proiectelor va avea loc în perioada 22 aprilie – 23 mai 2014 de către un juriu format din reprezentanți ai unor organizații nonguvernamentale importante, jurnaliști, bloggeri, dar și de către utilizatorii website-ului TaraluiAndrei.ro. Câștigătorii vor fi anunţaţi pe 28 mai.

„Idei din Țara lui Andrei” continuă tradiția competiției „Orașul tău”, începută în 2009. În cei 4 ani de activitate, competiția a contribuit prin finanțări de peste 500.000 de euro la dezvoltarea comunităților din România. Aproximativ 1.000 de români și-au înscris în competiție ideile pentru dezvoltarea comunităților din România, iar 89 dintre acestea au devenit realitate cu finanțare din partea Petrom. Mai multe informații despre competiție și despre proiectele câștigătoare din edițiile anterioare găsești pe  www.taraluiandrei.ro.

idei in tara lui andrei 2014

Pentru mai multe informaţii despre competiție, puteți accesa www.taraluiandrei.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.