Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultima săptămână din Finala Plină de Bine

0

Campionatului de Bine se apropie de final: cele 27 de proiecte și organizații care s-au calificat în ultima etapă a Campionatului de Bine mai au o săptămână pentru a se întrece în donații. Pentru primii trei clasați, Bursa Binelui va dubla suma strânsă în timpul Campionatului, în limita a 5.000 de euro per proiect.

Finala Plina de Bine

Finala se desfășoară pe parcursul a patru săptămâni, în perioada: 7 ianuarie – 4 februarie 2015.

Organizațiile neguvernamentale, non-profit, trebuie să atragă în această etapă o sumă cât mai mare din donații de la cât mai mulți donatori diferiți.

Categoriile de proiecte care au rămas în competiție sunt: Educație cu 7 proiecte, Mediu cu 2 proiecte, Sănătate cu 3 proiecte și Social cu 15 proiecte. Ca arie de implementare, cele mai multe dintre proiectele finaliste au impact național (10 proiecte).

Printre finaliști se mai află 7 proiecte care vor fi implementate în București, 2 proiecte care vor fi implementate în Ilfov și câte un proiect din: Brașov, Dâmbovița, Galați, Iași, Neamț, Prahova, Satu Mare și Vâlcea.

Donatorii pot alege și susține unul sau mai multe proiecte dintre cele rămase în competiție. Până în prezent, în cadrul Campionatului au fost făcute 4.847 donații care însumează 194.000,00 lei.

Bursa Binelui, un proiect BCR, găzduiește anual Campionatul de Bine, o competiție de mobilizare adresată organizațiilor non-profit, neguvernamentale, care transformă organizațiile în proprii fundraiseri în vederea atragerii de donații. ONG-urile sunt încurajate să înscrie în Campionatul de Bine propuneri de proiect sau proiecte implementate în comunitățile în care acestea activează sau pentru o anumită categorie de beneficiari, plecând de la o nevoie identificată în comunități sau în rândul beneficiarilor, pentru care organizațiile doresc să strângă fonduri.

Campionatul de Bine este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui.

Bursa Binelui este un proiect creat și susținut de Banca Comercială Română (BCR), în parteneriat cu EuPlătesc.ro, care au dezvoltat și susțin platforma on-line și acoperă toate costurile legate de tranzacții, întreținere și comunicare.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.

facebook.com/BursaBinelui.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.