Ultima săptămână din Finala Plină de Bine

0

Campionatului de Bine se apropie de final: cele 27 de proiecte și organizații care s-au calificat în ultima etapă a Campionatului de Bine mai au o săptămână pentru a se întrece în donații. Pentru primii trei clasați, Bursa Binelui va dubla suma strânsă în timpul Campionatului, în limita a 5.000 de euro per proiect.

Finala Plina de Bine

Finala se desfășoară pe parcursul a patru săptămâni, în perioada: 7 ianuarie – 4 februarie 2015.

Organizațiile neguvernamentale, non-profit, trebuie să atragă în această etapă o sumă cât mai mare din donații de la cât mai mulți donatori diferiți.

Categoriile de proiecte care au rămas în competiție sunt: Educație cu 7 proiecte, Mediu cu 2 proiecte, Sănătate cu 3 proiecte și Social cu 15 proiecte. Ca arie de implementare, cele mai multe dintre proiectele finaliste au impact național (10 proiecte).

Printre finaliști se mai află 7 proiecte care vor fi implementate în București, 2 proiecte care vor fi implementate în Ilfov și câte un proiect din: Brașov, Dâmbovița, Galați, Iași, Neamț, Prahova, Satu Mare și Vâlcea.

Donatorii pot alege și susține unul sau mai multe proiecte dintre cele rămase în competiție. Până în prezent, în cadrul Campionatului au fost făcute 4.847 donații care însumează 194.000,00 lei.

Bursa Binelui, un proiect BCR, găzduiește anual Campionatul de Bine, o competiție de mobilizare adresată organizațiilor non-profit, neguvernamentale, care transformă organizațiile în proprii fundraiseri în vederea atragerii de donații. ONG-urile sunt încurajate să înscrie în Campionatul de Bine propuneri de proiect sau proiecte implementate în comunitățile în care acestea activează sau pentru o anumită categorie de beneficiari, plecând de la o nevoie identificată în comunități sau în rândul beneficiarilor, pentru care organizațiile doresc să strângă fonduri.

Campionatul de Bine este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui.

Bursa Binelui este un proiect creat și susținut de Banca Comercială Română (BCR), în parteneriat cu EuPlătesc.ro, care au dezvoltat și susțin platforma on-line și acoperă toate costurile legate de tranzacții, întreținere și comunicare.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.

facebook.com/BursaBinelui.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează