Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultima saptamana de inscrieri pentru obtinerea unei finantari de pana la 500.000 de euro

0

 Ultima săptămână de înscrieri în programul Start&Grow 2014 

Cei mai mulți antreprenori care sunt în căutarea unui partener financiar care să îi sprijine cu o investiție de până la 500.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii lor sunt din București și din marile orașe din țară (Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Brașov, Sibiu, Oradea, Suceava).

Start and Grow

Însă, spre deosebire de acum câțiva ani, pe lângă afacerile construite în orașe, au început să fie mai multe exemple de antreprenori cu afaceri active în mediul rural, care s-au înscris în program. Iar acestea nu sunt neapărat afaceri legate de agricultură, ci țin și de zona de producție (mici fabrici/ateliere deschise în mediul rural sau centre care oferă diverse servicii/produse pentru locuitorii din sate).

În general, afacerile active în mediul rural și înscrise în programul Start&Grow nu sunt lansate de persoane care au locuit în permanență în satele respective, ci de antreprenori care au locuit și lucrat o perioadă într-unul din marile orașe din țară sau care încă mai locuiesc și lucrează într-un oraș.

Cei din prima categorie s-au mutat la sat din diverse motive legate de viața personală, dar au rămas activi pe plan profesional și aleg să înceapă sau să continue o afacere din noua localitate în care trăiesc (fie legată de pregătirea lor profesională, fie legată de potențialul zonei geografice în care se află).

Antreprenorii din a doua categorie sunt, în general, tineri care încă locuiesc în oraș, dar vor să îmbine într-o afacere forța de muncă la un cost accesibil unui start-up, sprijinul membrilor familiei (de obicei, părinții) care locuiesc în satul în care este lansată afacerea și care se pot ocupa de partea operațională, cu accesul la clienți și piețe de desfacere în orașele în care locuiesc inițiatorii afacerii.

În ceea ce privește motivul pentru care antreprenorii spun că au nevoie de un investitor în afacerea lor, se pastrează ponderea din primele trei săptămâni de înscriere în Start&Grow: peste 60% sunt persoane care au deja o afacere funcțională și vor să o extindă pe plan național/internațional sau din punct de vedere al volumului de business.

Antreprenorii din această categorie vor să își extindă afacerea fie prin lansarea unui sistem de franciză, fie prin deschiderea unor noi puncte proprii de lucru în alte orașe din țară, fie prin mărirea capacității de producție, respectiv investiții în noi echipamente și tehnologii. Și, dincolo de aportul financiar, spun că au nevoie de un partener care să îi ajute cu expertiză în dezvoltarea unei companii la nivel național sau internațional.

Datele au la bază un chestionar la care au răspuns cei 175 de antreprenori care s-au înscris până în acest moment în programul Start&Grow 2014.

Start&Grow 2014 este un program lansat de startups.ro pentru a susține dezvoltarea unor afaceri promițătoare, ajutându-i pe antreprenori să intre în legătură cu investitori și să obțină până la 500.000 de euro pentru a-și duce afacerea la următorul nivel.

Antreprenorii care sunt în căutarea unui partener financiar se mai pot înscrie în program (completând formularul online) până pe 8 iunie 2014.

Pe lângă posibilitatea de a primi finanțare, cei selectați în program vor beneficia gratuit de mentoring și know-how de business în legătură cu diferite aspecte ale afacerii lor.

Programul se adresează în special afacerilor din următoarele domenii: Tehnologie, Agribusiness, Producție, Servicii, Green Business, Inventică, Fashion, dar este deschis și către afacerile din alte domenii.

—————————————————————————————————————————-

Start&Grow 2014 este un proiect startups.ro realizat cu sprijinul TreeWorks, Intercontinental București, Finanțare.ro, Elevate și Zelist.

Prima ediție Start&Grow a avut loc în 2010, când, împreună cu Microsoft Romania, startups.ro a lansat primul accelerator de business din țară care se adresa afacerilor din toate domeniile de activitate, nu doar celor din tehnologie. Mai multe informații despre prima ediție puteți găsi aici, iar în acest material găsiți extra info despre schimbarea conceptului Start&Grow în 2014.

startups.ro este un proiect lansat la începutul anului 2008, cu scopul de a-i sprijini pe cei care vor să înceapă sau să își dezvolte propria afacere, atât prin publicarea unor materiale pe teme de business, cât și prin organizarea de evenimente și proiecte speciale dedicate antreprenorilor.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.