Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultima săptămână de înscrieri la Social Impact Award!

0

Impact Hub București și Fundația ERSTE anunță ultima săptămână de înscrieri la ediția din 2014 a Social Impact Award, competiția de antreprenoriat social pentru studenții din România.

Concursul încurajează tinerii să dezvolte proiecte care, pe lângă obținerea unui profit, au impact pozitiv în societate. Inițiativa se desfășoară anul acesta în 8 țări europene, Austria, Cehia, Croația, Elveția, Grecia, România, Rusia și Slovacia iar partenerul principal este Fundația ERSTE.

Calendar competiție

Proiectele inițiate de echipe de maxim 5 studenți vor trebui înscrise în competiție până la data de 15 aprilie, ora 18:00 și vor fi evaluate de un juriu multidisciplinar cu experiență în diverse domenii de activitate, dar cu interese comune în zona de antreprenoriat social. Organizatorii Social Impact Award vor selecta cele mai bune 10 proiecte dintre cele înscrise. Acestea vor intra în etapa de evaluare realizat de juriu și în etapa de Vot Public. Din acești finaliști juriul va selecta cele 3 proiecte câștigătoare, iar prin votul public se va selecta premiul de popularitate.

  • 15 aprilie ora 18:00 – termen limită înscrieri proiecte
  • 22 aprilie – anunțarea rezultatelor preselecției și programarea interviurilor cu echipele care avansează la a doua etapă de selecție
  • 23 aprilie – 28 aprilie – etapa interviurilor (în persoană sau pe skype)
  • 30 aprilie – anunţarea celor 10 finalişti
  • 7 mai – 20 mai ora 21:00 – desfăşurarea Votului Comunităţii
  • 21 mai, ora 18:00 – Decernare premiilor – Anunțarea câștigătorilor atât la categoria jurizată cât și rezultatul Votului Comunității

Sub sloganul “Push the button, change the world!”, competiţia a oferit unui număr de peste 100 de studenți din București oportunitatea de a participa la seminarii de informare și instruire în domeniul antreprenoriatului social. Alături de specialiști în domeniu, studenții au identificat posibile idei de afaceri sociale pornind de la problemele societății și au învățat cum să creeze modele de afaceri sustenabile.

Inscrie-te-SIA

De la reducerea sărăciei, sănătate, educaţie, mediu, dezvoltare comunitară, până la tehnologii de informare şi de comunicare, drepturile omului, egalitatea de şanse, studenţii, organizaţi în echipe de maximum cinci persoane, îşi pot alege orice temă pentru a dezvolta o idee de afacere socială, atâta vreme cât ea este relevantă pentru comunitatea în care se doreşte implementarea sa.

Informaţii detaliate despre înscriere și regulamentul competiției sunt disponibile pe website-ul competiţiei: http://socialimpactaward.ro/inscrie-te-in-competitie/. Data limită pentru înscrieri este 15 aprilie 2014.

Premii:

Câștigătorii din Romania vor primi patru premii, după cum urmează:

–          3 premii în urma evaluării juriului (3 x 5 000 lei)

–          1 premiu de popularitate de 3 000 de lei pe baza votului online din perioada 7-20 mai 2014.

În afara premiilor în bani, reprezentanții proiectelor câștigătoare vor avea posibilitatea de a participa la workshop-uri internaționale și vor beneficia de abonamente la Impact Hub București în perioada iunie – august 2014.

Despre competiţie

Competiţia a fost lansată în 2009 în Austria de către Institutul de Antreprenoriat Social şi Inovaţie al Facultăţii de Ştiinţe  Economice şi Administrarea Afacerilor din Viena.

Ediția din România este sprijinită de KissFM în calitate de partener media principal.

Fundaţia ERSTE

În 2003, Fundaţia ERSTE a evoluat din “Erste Österreichische Spar-Casse”, prima Bancă de Economii din Austria. Fundaţia ERSTE este acţionarul principal al Grupului Erste şi investeşte o parte din dividendele sale în dezvoltarea societăţii civile din Europa Centrală şi de Sud-Est. Fundaţia ERSTE susţine participarea socială şi implicarea societăţii civile. Obiectivul Fundaţiei este să-i aducă pe oameni împreună şi să ofere informaţii despre istoria recentă a unei regiuni care a cunoscut schimbări dramatice începând cu 1989. Fiind o fundaţie activă, îşi dezvoltă propriile proiecte în cadrul a trei programe: Dezvoltare Socială, Cultură şi Europa.

www.erstestiftung.org

Impact Hub București

Impact Hub București este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub București oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

http://www.impacthub.ro/

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.