Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ţuca Zbârcea & Asociaţii, parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România pentru susţinerea performanţei locale

0

Ţuca Zbârcea & Asociaţii este iniţiatoarea unui parteneriat unic în România cu Societatea de Ştiinţe Matematice, având drept scop încurajarea şi susţinerea performanţei noii generaţii în domeniul ştiinţelor matematicii.

 

În acest an, Ţuca Zbârcea & Asociaţii va oferi servicii de asistenţă juridică pro bono, precum şi sprijin financiar Societăţii de Ştiinţe Matematice din România pentru derularea acţiunilor asociaţiei conform obiectivelor propuse.

Societatea de Ştiinţe Matematice din România este una dintre cele mai vechi organizaţii profesionale din ţara noastră şi una din cele mai vechi societăţi de matematică din Europa.

În baza parteneriatului existent, Ţuca Zbârcea & Asociaţii contribuie la organizarea, pregătirea loturilor de elevi, premierea câştigătorilor, precum şi reprezentarea delegaţiilor României la concursurile de profil, cum ar fi: Olimpiada Naţională de Matematică, Concursul anual Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro (tabăra), Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, Olimpiada Internaţională de Matematică care anul acesta se desfăşoară în Columbia etc.

Potrivit Societăţii de Ştiinţe Matematice, un asemenea parteneriat cu o firmă de avocatură este o premieră absolută în România:

„Putem spune, fără să exagerăm, că între raţionamentul juridic şi cel matematic există puncte comune: ambele se bazează pe afirmaţii considerate date – legi în drept, axiome în matematică; pentru practicarea ambelor meserii e nevoie de pregătire intensă şi exerciţiu, iar necunoaşterea exactă a termenilor duce în cele două domenii la confuzii periculoase. În plus, istoria matematicii moderne este marcată de geniul de matematician amator al juristului francez Pierre de Fermat, judecător la Curtea din Toulouse în secolul al XVII-lea, cu contribuţii remarcabile în dezvoltarea analizei matematice, a teoriei numerelor şi a fizicii.

Sperăm că acest parteneriat să apropie tinerii talentaţi matematic şi de ştiinţele juridice, unde gândirea corectă de care vorbeam este esenţială”, a declarat Radu Gologan, Preşedinte al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

Florentin Tuca_Tuca Zbarcea & Asociatii„Legătura directă dintre avocatură şi matematică este evidentă: dreptul e o ştiinţă, e matematica ştiinţelor sociale, dreptul e echivalent cu rigoarea şi cu spiritul cartezian, e fratele geamăn al logicii. Indiferent de drumul pe care-l vor urma în viaţa profesională, e important ca noile generaţii să-şi formeze o gândire structurată şi să caute în orice moment să se autodepăşească.

Încurajăm performanţa actuală şi viitoare, pentru că ea ne defineşte, ca avocaţi, şi pentru că aş vrea să cred că performanţa va defini şi viitoarea societate românească”, a adăugat Florentin Ţuca, Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.   

Recent, echipa României care a participat la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori desfăşurată în Turcia în perioada 21-26 iunie, s-a clasat pe primul loc, toţi elevii români participanţi obţinând medalii de aur şi argint.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.