Tu știi cum a fost produsă mâncarea pe care o consumi? Câți kilometri a străbătut până la tine în farfurie?

0

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare vă invită să vizionați cel mai recent film de prezentare a Agriculturii susținute de comunitate. Materialul poate fi accesat la acest link.

Am realizat acest film pentru a pune în evidență faptul că de multe ori pierdem contactul cu hrana pe care o consumăm. Majoritatea oamenilor nu știu unde, cum și cine le produce mâncarea. Agricultura intensivă se bazează pe o depersonalizare a hranei și reducerea biodiversității. În film vorbim despre agricultura susținută de comunitate și beneficiile ei, despre importanța de a avea legături directe cu micii producători și de a ne asuma responsabilitatea regândirii modelului dominant de a face agricultură. Mihaela Vețan, președinte Asociația CRIES.

Be part of CSA!

Filmul prezintă într-o manieră concisă principalele avantaje ale consumatorilor și producătorilor care participă în demersuri specifice agriculturii susținute de comunitate. În România, cel mai cunoscut demers de agricultură susținută de comunitate este reprezentat de parteneriatele de solidaritate ASAT.

Acestea presupun dezvoltarea unor relații directe între mici producători și consumatori, interesați de produse sănătoase. Din 2008, parteneriatele ASAT au devenit o soluție participativă, construită de consumatorii și producătorii interesați de dezvoltarea unei relații echitabile, bazate pe încredere și împărțirea riscurilor și beneficiilor unei agriculturi naturale. Parteneriatele ASAT au adunat peste 1500 de familii de consumatori în București, Cluj-Napoca, Odorheiu-Secuiesc, Oradea, Sibiu și Timișoara.

Acest film este realizat în cadrul proiectului Be part of CSA!, co-finanțat prin Programul ERASMUS+ 14/KA2AE/2370. Organizațile implicate în implementarea proiectului sunt TVE (Hungaria), PRO-BIO LIGA (Republica Cehă), URGENCI Network (Franța) și Asociația CRIES (România).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.