Tu ce faci pentru tine?

1

Cand ai fost ultima data autentic(a)?
Cand ai facut ceva pentru tine. Pentru ca asa ai crezut ca e corect. Pentru ca asa ai vrut.
Cand ti-ai pus gandurile in actiune. Si nu pentru seful tau. Si nu pentru organizatia din care faci parte. Cand ai fost ultima data sincer(a) cu tine? Pe bune!

Este usor sa avem scuze. Cand nu le avem, le gasim. Cand nu le gasim, le inventam.
Este usor sa dam vina. Sa gasim vinovatii. Este usor sa nu facem curat. Ca nu va rezista oricum, nu-i asa?

Este usor sa nu avem idei. Este si mai usor sa spunem ca nu se poate. Este ucigator de usor sa nu faci nimic pentru o cauza. Si nici pentru nimeni. Si – de fapt – nici pentru tine.

Este comod sa faci parte, dar sa nu iei parte. Este mai comod sa nu spui si sa nu vezi. Este comod sa fi in apa, dar nu pe val. Categoric este mai comod sa nu faci valuri.

Cand ai dat mai mult pentru tine ? Cand ti-ai dat mai mult tie? Tie, nu televizorului.
Cand ai fost ultima data sincer(a) tu cu ideile tale?

Nu ale sefului. Nu ale corporatiei. Nu ale televizorului. Nu ale cuiva. Ale tale. Ideile tale.

Tu ce faci pentru tine?

(gand rotativ, septembrie 2010)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează