Tu ce faci pentru tine?

1

Cand ai fost ultima data autentic(a)?
Cand ai facut ceva pentru tine. Pentru ca asa ai crezut ca e corect. Pentru ca asa ai vrut.
Cand ti-ai pus gandurile in actiune. Si nu pentru seful tau. Si nu pentru organizatia din care faci parte. Cand ai fost ultima data sincer(a) cu tine? Pe bune!

Este usor sa avem scuze. Cand nu le avem, le gasim. Cand nu le gasim, le inventam.
Este usor sa dam vina. Sa gasim vinovatii. Este usor sa nu facem curat. Ca nu va rezista oricum, nu-i asa?

Este usor sa nu avem idei. Este si mai usor sa spunem ca nu se poate. Este ucigator de usor sa nu faci nimic pentru o cauza. Si nici pentru nimeni. Si – de fapt – nici pentru tine.

Este comod sa faci parte, dar sa nu iei parte. Este mai comod sa nu spui si sa nu vezi. Este comod sa fi in apa, dar nu pe val. Categoric este mai comod sa nu faci valuri.

Cand ai dat mai mult pentru tine ? Cand ti-ai dat mai mult tie? Tie, nu televizorului.
Cand ai fost ultima data sincer(a) tu cu ideile tale?

Nu ale sefului. Nu ale corporatiei. Nu ale televizorului. Nu ale cuiva. Ale tale. Ideile tale.

Tu ce faci pentru tine?

(gand rotativ, septembrie 2010)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează