Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trei noi organizații își vor prezenta proiectele la Cercul Donatorilor Bruxelles

0

Pe 14 iunie, CeRe, Asociația Comunității Eșelnița Cazanele Dunării și Funky Citizens vor prezenta trei proiecte care abordează nevoi critice din domeniul advocacy și educației civice și democratice în cadrul Cercului Donatorilor Bruxelles. Evenimentul va avea loc de la 18.30 la Muntpunt (Munt 6, 1000 Bruxelles).

  • “NASE – Nu Aștepta Super Eroi – CeRe-ți Orasul Înapoi”, o campanie de advocacy inițiată de CeRe – Centrul de resurse pentru participare publică care militează pentru transparentizarea procesului decizional la nivelul Primăriei Generale şi a Consiliului General Bucureşti.
  • “Adoptă, nu fi vagabond”, prin care Asociația Comunității Eșelnița Cazanele Dunării își propune să inițieze o campanie de informare și responsabilizare a localnicilor, elevilor și autorităților locale din comuna Eșelnița, jud. Mehedinți, cu privire la numărul îngrijorător al animalelor fără stăpân de pe străzi, însoțită de acțiuni de sterilizare și înființarea unui centru cu ședere temporară pentru câini.
  • “Constituția pentru copii în fiecare școală”, prin care Funky Citizens își propune să distribuie Constituția ilustrată și explicată în fiecare școală, pentru a fi folosită de către profesori în predarea educației civice la clasă și pentru a fi consultată oricând de către elevi.

Gazda evenimentului este Veronica Soare, fondator, fundraiser si friendraiser la minuni.ro și kaleidolove.com, și realizator La minuni, înainte – Smart FM.

Dacă ești în Bruxelles și vrei să participi, poți confirma aici până pe 1 iunie.

Cercul Donatorilor Bruxelles este inițiativa unui grup de 20 de profesioniști români care trăiesc și lucrează în Bruxelles, dornici să contribuie la construirea unei comunități de români care sprijină inițiative în România. Membrii echipei se implică voluntar în organizarea evenimentului și contribuie financiar cu o donație lunară. Cercul Donatorilor Bruxelles este organizat după modelul The Funding Network din Marea Britanie, răspândit deja în alte 13 țări, cu sprijinul GRASP Bruxelles.

La prima ediție a Cercului Donatorilor Bruxelles, 71 de donatori au strâns împreună 8.000 euro pentru trei proiecte de impact :

  • Centrul de reducere a riscurilor Caracuda – Ferentari, prin care Asociația Carusel oferă gratuit servicii medicale și sociale locuitorilor din cartier;
  • After-school Vizurești, prin care Fundația PACT asigură unor copii din familii sărace șansa de a-și face lecțiile și de a primi o masă caldă într-un cadru sigur și prietenos;
  • Să fie lumină, un proiect jurnalistic care chestionează preoți de diferite confesiuni despre cum anume folosesc banii publici care le ajung pe mână.

Dacă vrei să descoperi mai multe, poți vedea poze de la eveniment aici și citi mai multe aici.

Mai multe detalii:

https://www.facebook.com/cerculdonatorilorbruxelles/

cerculdonatorilor.bruxelles@gmail.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.