Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trei judete dau exemplu la colectarea deseurilor electrice

0

”Vrei să luăm trofeul? Haide cu DEEE-ul!” lansau, în luna august, un ultim apel către Suporterii lor copiii și tinerii din Patrulele de Reciclare din țară.

Oameni, firme și instituții din județele Sibiu, Argeș și Harghita s-au mobilizat exemplar ca să-și ajute copiii să câștige! Au colectat și casat deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) iar acum își vor sărbători victoria împreună cu tinerii campioni, la Zilele Patrulei de Reciclare!
La ediția 2014-2015, preșcolarii elevii și profesorii din Patrulele din toată țara au reușit să convingă românii să trimită la reciclare 510.000 kg de deșeuri electrice.
Cu peste 1.300.000 de kg DEEE colectate în România, de la lansarea programului până acum, Patrula de Reciclare continuă în noul an școlar către noi recorduri.

Patrula de Reciclare are noi campioni naționali! Preșcolarii, elevii și profesorii din Patrulele de Reciclare din Sibiu, Argeș și Harghita aduc trofeele naționale ale ediției în județele lor și demonstrează că școala ne poate ajuta pe noi, românii, să fim mai responsabili cu mediul înconjurător.

unnamed

”Vrei să luăm trofeul? Haide cu DEEE-ul!” lansau, în luna august, un ultim apel către Suporterii lor copiii și tinerii din Patrulele de Reciclare din țară. La această ediție, premiile naționale au fost acordate Patrulelor din județele care și-au mobilizat comunitățile să colecteze cele mai mari cantități de deșeuri electrice pe cap de locuitor. Pragul pentru calificare a fost de 50 g DEEE/locuitor. Vrei trofeu dai DEEE

”Patrulele sibiene câștigă pentru a doua ediție consecutiv un premiu național și aceasta atât datorită eforturilor agenților și profesorilor, dar și datorită unui adevărat fenomen de solidaritate! Sibienii i-au ajutat pe copiii lor să depășească de 4 ori cantitatea-standard pentru calificarea la premiile naționale, stabilind un nou record în cadrul programului!

Ne bucurăm să-i primim ”pe podium” pentru prima oară pe tinerii din județele Argeș și Harghita. Și ei au avut un impact impresionant la nivel local.

Este un motiv de mândrie și optimism pentru copiii din Patrulă, dar și pentru toți românii faptul că fiecare ediție a acestui program depășește cu mult recordul celei precedente. Până acum, patrulele au reușit să convingă românii să trimită la reciclare, legal și civilizat, peste 1.300.000 de kg, din care peste 510.000 kg numai în această ediție! Merită felicitați atât ei, cât și Suporterii lor – părinții, vecinii, firmele, instituțiile și celelalte școli care au colectat sau casat deșeuri electrice pentru a-i susține. De aceea îi vom sărbători împreună” declară Alexandra Arnăutu, managerul programului.

Premiile oferite de Asociația RoRec vor reprezenta echipamente electrice pentru uz didactic sau, la alegere, susținerea organizării unei excursii cu tematică ecologică.

Patrulele județene premiate își vor sărbători victoria alături de Suporterii lor la un eco-party plin de surprize, ateliere distractive și muzică. Evenimentele vor avea loc după cum urmează:

25 septembrie – Ziua Patrulei de Reciclare din Argeș, în cadrul Sărbătorii Reciclării;
2 octombrie – Ziua Patrulei de Reciclare din Harghita;
4 octombrie – Ziua Patrulei de Reciclare din Sibiu.

Veștile bune din partea Patrulei de Reciclare continuă: pe 17 septembrie încep înscrierile în ediția 2015-2016! O oportunitate pentru noi grădinițe, școli și licee din toată țara să se alăture celei mai active mișcări ecologiste de tineret din România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.