Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trăsniţii le-au adus zâmbetul pe buze unor copii defavorizaţi

0

Trăsniţii de la Prima TV s-au alăturat campaniei Focus CREDE ÎN BINE şi au fost gazde pe platourile de filmare pentru câţiva copii de la Centrul de zi „Casa din Tei” din Sectorul 2 al Capitalei. Vedeţi cum a decurs întâlnirea în această seară la Focus, de la ora 18:00, la Prima TV.

CREDE IN BINE - Trasnitii Prima TV
Pentru câţiva prichindei proveniţi din familii defavorizate ziua de miercuri (9 septembrie) a început cu zâmbetul pe buze. Fani ai celui mai longeviv sitcom din lume, copiii au vizitat platourile de filmare ale Trăsniţilor de la Prima TV şi i-au cunoscut pe actori. Au fost întâmpinaţi de Grig Chiroiu şi Cătălin Marin, interpreţii personajelor Pupăză şi Vandame, care şi-au luat în serios rolurile de gazde.

„Am fost plăcut surprins să constat că micuţii ne urmăresc şi sunt foarte atenţi la detalii. Cunosc toate personajele. Ne-au povestit ce s-a întâmplat în episodul difuzat cu o seară înainte. Au fost foarte entuziasmaţi de vizita pe care ne-au făcut-o. Ne-am simţit bine împreună şi mi s-a demonstrat încă o dată că dacă faci bine, primeşti bine. Faptele bune vor fi mereu răsplătite pe măsură”, a spus Grig Chiroiu.

La scurt timp, micuţii au făcut cunoştinţă şi cu Raluca Guslicov şi Livia Taloi, pe care le-au îmbrăţişat şi le-au compleşit cu afecţiunea lor. Apariţia întârziată a lui Constantin Zamfirescu, alias Gogoaşe, nu a fost trecută cu vederea. Copiii l-au taxat pe actor şi i-au arătat ceasul, reacţia lor stârnid hohote de râs.

„Am întârziat două minute şi mi-au bătut obrazul şi mi-au arătat ceasul pentru asta. Nu mai aveau răbdare. Am rămas plăcut impresionat de aceşti copii. Am cunoscut nişte micuţi speciali, foarte inteligenţi şi foarte bine educaţi, chiar dacă, din păcate, provin din medii sociale care-i defavorizează. Mi-a plăcut să le fiu partener de joacă şi mi-aş dori să ne întâlnim din nou”, a mărturisit Constantin Zamfirescu.

Din livingul Trăsniţilor, copiii au plecat împreună cu Raluca Guslicov şi Jean Lemne, alias comisarul Mateescu, la Ferma Animalelor, acolo unde aveau să descopere şi să înveţe o mulţime de lucruri noi şi interesante. Gazdele au fost extrem de primitoare, iar ghidul i-a învăţat pe micuţi ce este acela un mamifer, care este cea mai mare pasăre din lume, dar şi cea mai mică, şi cum se hrănesc animăluţele. Şi, pentru prima dată în viaţă, copiii au avut posibilitatea să se plimbe cu poneii şi să vadă un ou de struţ.

„Copiii au avut ocazia să înveţe o mulţime de lucruri despre animale şi păsări şi s-au arătat dornici să afle cât mai multe. Aceşti copii m-au surprins cu zâmbete şi îmbrăţişări, care mi-au dat foarte multă energie pozitivă. Iar vizita la Ferma Animalelor m-a făcut să înţeleg că viaţa este făcută din lucruri mici, din bucurii mărunte şi că, de fapt, aşa reuşim să înţelegem ce este fericirea”, a mărturisit Raluca Guslicov.

Există şi în oraşul tău copii proveniţi din familii defavorizate care sunt dornici să înveţe lucruri noi şi să se joace. Dacă vrei să le fii prieten, să le citeşti o poveste sau să-i ajuţi la lecţii, alătură-te campaniei Focus CREDE ÎN BINE, realizată cu sprijinul programului educaţional Ajungem MARI şi al Primăriei Sectorului 2. Scrie pe adresa voluntar@ajungemmari.ro şi află cum poţi să te implici.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.