Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Transylvania College, premiată de Fundația Auchan pentru Tineri pentru cel mai reușit proiect de implicare socială din România în 2016

0

Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, a fost reprezentanta României la gala de premiere organizată de către Fundația Auchan pour la Jeunesse din Franța. În cadrul evenimentului, proiectul de educație nutrițională „Healthy Lifestyle Week” a primit aprecierea juriului, ocupând locul I în topul celor mai reușite proiecte de implicare socială din România din acest an.

simona-baciu-fondator-transylvania-college

Cu ocazia aniversării a 20 de ani de existență, Fundația Auchan a premiat, în cadrul unei gale ce a avut loc la Paris, cele mai importante proiecte de implicare socială din cele 14 țări în care fundația își desfășoară activitatea. Dintre toate cele 10 proiecte susținute de instituția franceză în România, acțiunea Healthy Lifestyle Week, un proiect amplu de educație demarat de Transylvania College și menit să-i învețe pe elevii din 10 școli clujene noțiuni practice de educație nutrițională, a fost clasat pe primul loc.

Astfel, în urma impactului benefic adus celor peste 400 elevi clujeni, Transylvania College a primit un premiu în valoare de 2.500 euro pentru continuarea proiectelor de implicare socială.

„Suntem mândri de această distincție și de încurajarea primită din partea Fundației Auchan. Acest premiu reprezintă pentru noi nu doar recunoașterea meritelor tuturor membrilor implicați, ci mai ales confirmarea că este important să continuăm acest eveniment și în viitor”, a declarat Simona Baciu, fondatoarea Transylvania College.

Reprezentanta școlii a afirmat, de asemenea, că Healthy Lifestyle Week își va dezvolta formatul pe viitor și se va derula anual, implicând mai multe școli din regiune. Pentru ediția viitoare, organizatorii mizează pe introducerea unor activități sportive, oferind astfel tinerilor posibilitatea de a-și îmbunătăți calitatea vieții prin sport.

Ediția Healthy Lifestyle Week din acest an a fost desfășurată în colaborare cu Fundația Auchan pentru Tineri pe parcursul a 5 zile în care sute de elevi au luat parte la diverse activități practice. Evenimentul a demarat cu un târg culinar în cadrul căruia un nutriționist i-a învățat pe cei mici diferențele dintre tipurile de alimente și condimente, urmând ca apoi un Chef profesionist să-i ghideze pe participanți în a găti un preparat sănătos.

Cea de-a treia zi a fost dedicată elevilor din ciclul gimnazial care și-au dovedit creativitatea realizând diverse decorațiuni din alimente, în timp ce a patra acțiune a avut în centrul atenției elevii din clasele primare care au luat parte la o vizită într-o fermă locală pentru a înțelege de unde provin alimentele și ce se întâmplă până în momentul în care acestea ajung pe rafturile magazinelor.

Proiectul s-a încheiat cu o vânătoare de comori ce s-a desfășurat în incinta hipermarketului Auchan din Cluj-Napoca, cu această ocazie, elevii fiind informați cu privire la circuitul produselor alimentare în magazin, de la recepție, depozitare și reciclare.

Despre Transylvania College

Simona Baciu, împreună cu soțul ei, Dr. Dan Baciu, sunt inițiatorii și fondatorii Fundației Transylvania College, care a lansat instituțiile educaționale Grădinița “Happy Kids” și “Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj”. Familia Baciu este și în momentul de față activ implicată în conducerea școlii, iar cei care optează pentru Transylvania College se bucură de beneficiile educației bazate pe valori, unde elevii sunt încurajați să-și valorifice la maximum potențialul, să respecte diversitatea, să fie creativi și responsabili.

Pe drumul excelenței, școala a dobândit numeroase premii la nivel național (Școala anului în România) și internațional (3 premii I la festivalurile COBIS Young Scientist Film Awards; Premiul “Diana Award” – acordat de două ori consecutiv elevilor Transylvania College; 3 premii obținute la concursurile internaționale lansate de Agenția Spațială Europeană ESA), precum și cele mai bune rezultate din țară obținute la examenele internaționale Cambridge. De asemenea, Transylvania College a fost singura școală din Europa nominalizată în 2015 în cadrul competiției TES la categoria „British International School of the Year”.

Transylvania College este membru acreditat în Consiliul Școlilor Britanice Internaționale COBIS și membru al asociației școlilor de elită din lume, Round Square.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.