Totul incepe ACASA!

0

Habitat for Humanity România lansează campania „Totul începe ACASĂ!”

Donaţi 2 Euro la 8839 pentru a dărui celor mai puţin norocoşi şansa de a locui decent

Conform statisticilor Eurostat, 5 milioane de români trăiesc în condiţii severe de sărăcie, 1 milion de români nu au încălzire, 41,2% dintre români nu au baie sau duş, 55,3% trăiesc în locuinţe suprapopulate (în timp ce media europeană este de 17,8%), iar 28,6% se confruntă cu deteriorarea severă a caselor. A locui adecvat, decent și într-un mediu sănătos este un drept fundamental al omului. În acest context, în care nevoia de locuire în condiţii umane este atât de mare, Habitat for Humanity România lansează campania “Totul începe ACASĂ!”.

Habitat for Humanity România crede şi promovează ideea conform căreia la baza dezvoltării personale, profesionale și sociale a oricărui individ și a oricărei familii se află locuirea în condiţii decente. O casă este mai mult decât un simplu adăpost – locuirea în condiții umane oferă demnitate, siguranță, echilibru și este fundamentală dezvoltării armonioase a familiilor noastre și a comunităților în care trăim.

Toţi cei care doresc să susţină această iniţiativă o pot face prin trimiterea unui sms în valoare de 2 Euro la numărul 8839. Valoarea donaţiei de 2 Euro nu conţine TVA, iar campania este susţinută de Cosmote, Orange şi Vodafone. Alte modalităţi de implicare sunt:

  1. Donaţii securizate cu cardul în contul IBAN RO25 BRDE 050S V150 1751 0500, deschis la BRD Sucursala Oradea;
  2. Donaţii prin PayPall intrând pe site-ul www.habitat.ro/doneaza;
  3. Alocarea a 20% din impozitul trimestrial pe profit, conform prevederilor Codului Fiscal în vigoare, Titlul 2, Cap. II, Art. 21, Alin. 4 – http://www.habitat.ro/parteneriate-companii.html.

 

„Mulţumim tuturor partenerilor: companii, donatori individuali, voluntari, media, autoritaţi publice, care ne-au ajutat să ne continuăm misiunea. În acest an, datorită lor, 874 de familii locuiesc în condiţii mai bune. Vă mulţumim pentru că vă pasă. Fiecare dintre noi poate să contribuie la schimbarea în bine a vieţii unei familii. Acum , cu ocazia sărbatorilor de iarnă, dăruiţi celor care au atât de multă nevoie de ajutor şansa de a avea un cămin calduros. Donaţi 2 euro prin sms la 8839 pentru a ajuta o familie să locuiască în siguranţă!”, declară Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse şi Comunicare.

Partenerii media care susţin campania „Totul începe ACASĂ!” sunt: Ioana, Locuința mea, Grădina Mea, Secretele Bucătăriei, Practic, Ideal Decor, Phoenix Media, CSR Media, Agenda Construcțiilor, Cariere Online, Șapte Seri, Open Times, GrouPrice, Domus Util, Business Review, RFI  România, Radio Lynx, Romania Insider, Ziarul Oval, Fapt Divers, Prahova TV, Observatorul Prahovean, e-ph.ro şi Mega Bacău.

Habitat for Humanity International este o organizaţie creştină, non-profit, care reuneşte oameni de toate rasele, naţionalităţile şi religiile pentru a construi case, comunităţi şi speranţă. Din 1976, Habitat a ajutat peste 600.000 de familii construind şi reabilitând case, susţinând politici corecte de locuire şi oferind cursuri de formare şi acces la resurse pentru a ajuta familiile să îşi îmbunătăţească condiţiile de locuire. Aproximativ 17.000 dintre aceste familii se află în Europa şi Asia Centrală, unde Habitat este activă din anii 1990. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 3.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. Pentru informaţii suplimentare, donaţii sau oportunităţi de voluntariat, vă rugăm să vizitaţi www.habitat.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează