Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Together for a Unified Generation – proiect de incluziune socială realizat de o echipă mixtă de tineri cu și fără dizabilități intelectuale – a început la Arad

0

Georgiana Bighescu, voluntar, și Mihai Arsenie, sportiv cu dizabilități intelectuale Special Olympics România, au demarat împreună proiectul ”Together for a Unified Generation”.

12191872_10206447461598604_1498626546532035615_n

Scopul proiectului ”Together for a Unified Generation” este acela de a crea, în Arad și Cluj Napoca (orașele natale ale tinerilor) un model de acțiuni replicabil în școli și comunitățile locale la nivel național și vizează incluziunea socială pentru persoanele cu dizabilități intelectuale. Proiectul tinerilor a fost finanțat în urma participării lor, alături de peste 100 de tineri din toată lumea, la Summitul Internațional ”GenUin Social Impact Summit”, parte a Jocurilor Mondiale de Vară Special Olympics care au avut loc în acest an la Los Angeles.

Astfel, la Arad, a avut loc o întâlnire cu elevi de gimnaziu și liceu, organizată cu sprijinul Cărturești Arad, iar la Cluj-Napoca Mihai Arsenie a susținut o prezentare la Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai” – ambele cu scopul de a promova spiritul unei generații unificate, în care abilitățile persoanelor cu dizabilități intelectuale să fie valorificate din plin.

Proiectul ”Together for a Unified Generation” va fi implementat în perioada noiembrie 2015 – august 2015 și va include trei tipuri de activități create și implementate de Georgiana și Mihai: Summitul Tinerilor cu și fără Dizabilități, Sport Unificat și Săptămâna Distracției Unificate.

Summit-ul Tinerilor cu și fără Dizabilități va cuprinde o întâlnire cu tinerii și persoanele care doresc să devină voluntari-participanți în cadrul acestui proiect. Cu ajutorul tinerilor cu și fără dizabilitati intelectuale care vor fi moderatorii acestui eveniment, participanții vor intra în lumea Special Olympics, vor afla ce înseamnă generația unificată și voluntariatul.

Sportul Unificat va cuprinde sporturi alese de participanți, momente de dans și multe surprize. Participanții vor putea alege între înot, bocce, atletism, baschet, volei, badminton, fotbal, totul desfășurându-se unificat, în perechi și grupuri.

Săptămâna Distracției Unificate va cuprinde activități distractiv-educative, în care tinerii vor avea ocazia să participe și chiar să organizeze momente interactive. Tot în aceasta săptămână va fi prezentată și o piesă de teatru la care participanții vor fi în prim plan. Piesa va fi scrisă pe baza dorințelor lor, aceștia având ocazia să își aleagă rolul.

Informații suplimentare despre evoluția proiectului și cum vă puteți implica sunt disponibile pe grupul de discuții dedicat Facebook: https://www.facebook.com/groups/together, precum și pe Instagram (@project_unified_romania).

Despre Special Olympics Romania

Special Olympics România este o organizație nonguvernamentală care urmărește implicarea și integrarea persoanelor cu dizabilități intelectuale în comunitate prin sport. Prin intermediul activităților sportive, al întâlnirilor cu tinerii, al activităților de conștientizare si implicare, Special Olympics România contribuie la promovarea persoanelor cu dizabilități intelectuale și creșterea nivelului de înțelegere și acceptare din partea societății a acestor persoane.

Website: www.specialolympics.ro
Facebook: www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.