Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Toamna se numără…subdomeniile, la Congresul Național al Studenților la Psihologie (CNSP)

0

Peste 100 de studenţi şi invitaţi de marcă demonstrează unitate în diversitatea psihologică.

În perioada 3-6 septembrie 2015, Alba-Iulia va fi scena unei noi uniri: aceea a studenţilor şi pasionaţilor de psihologie de pe întregul cuprins al ţării, veniţi pentru a V-a ediţie a Congresului Național al Studenților la Psihologie. Profesori, cercetători, practicieni specializați în domenii diferite vor explica cele mai noi descoperiri şi cercetări din domeniu, în cadrul evenimentului organizat de Federaţia Cognosis. Tema din acest an a CNSP este ,,Diversitate în Psihologie”, iar programul ştiinţific variază de la iubire vs. îndrăgosteală până la psihologia poporului român sau robotică.

cognosis

Cognosis, Federația Asociațiilor Studenților la Psihologie și Științele Educației din România, organizează unul din evenimentele sale de tradiţie, în 3-6 septembrie, la Alba-Iulia. Având drept principale obiective promovarea psihologiei ca ştiinţă şi informarea celor interesaţi de cercetare şi practică psihologică validate ştiinţific, CNSP îşi propune, de asemenea, strângerea comunităţii de tineri pasionaţi de psihologie. Astfel, programul academic va fi dublat de unul social şi cultural, în care participanţii vor avea ocazia să exploreze cetatea Alba Carolina, dar mai ales să îşi facă noi cunoştinţe printre studenţi din mai multe centre universitare.
Constând în prelegeri, workshopuri, o masă rotundă şi o sesiune de comunicări ştiinţifice a studenţilor, programul ştiinţific confirmă tematica CNSP. Printre invitaţii din marile centre universitare ale ţării se află specialişti din variate (sub)domenii conexe ale ,,ştiinţei sufletului”, precum robotică, criminalistică, genetică şi psihoterapie. Masa rotundă organizată creează contextul dezbaterii şi analizării diferenţelor dintre credinţe populare şi realitate privind relaţia cu pacientul/clientul, propunându-se totodată şi soluţii pentru promovarea adevăratului rol al specialistului în ştiinţe socio-umane pentru a evita tratamentele ineficiente cauzate, în parte, de mituri culturale. Sesiunea de comunicări ştiinţifice, jurizată de specialiştii invitaţi, va investiga noi direcţii de cercetare şi va premia cele mai bune idei şi proiecte ale studenţilor români la psihologie.
Organizat cu sprijinul celor Liga Studenţilor din Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba-Iulia (LSUA) şi al Universităţii ,,1 Decembrie 1918”, proiectul va transforma pentru patru zile ,,Mecca Unirii” în cel mai important psiho-oraş al României. Pentru detalii privind specialiştii invitaţi, înscrierile sau alte surprize, vă invităm să ne urmăriţi pe facebook sau pe site-ul Federației Cognosis.

Cognosis este Federaţia Asociaţiilor Studenţilor la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Romania. Membrii acesteia sunt: Asociaţia Studenţilor la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Bucureşti (ASPSE), Asociaţia Studenţilor Psihologi din Romania (ASPR, Cluj-Napoca), Asociaţia Studenţilor la Psihologie şi Sociologie din Timişoara (ASPST), Asociaţia Studenţilor în Psihologie din Sibiu (ASPS), Asociaţia Societatea pentru Psihologie (ASPP, Iaşi).
final_A3_Afis_2015_CNSP

Federaţia îndeplineşte două roluri: cel de platformă pentru asociațiile membre, unde sunt promovate iniţiativele acestora, este facilitată comunicarea, schimbul de experienţă şi cultură dintre asociații; și rolul de a oferi studenților de profil, proiecte care să reprezinte adevărate experiențe de învățare și dezvoltare. În ambele roluri, Cognosis promovează valorile în care crede: prietenia, unitatea şi profesionalismul.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.