Toamna se numără…subdomeniile, la Congresul Național al Studenților la Psihologie (CNSP)

0

Peste 100 de studenţi şi invitaţi de marcă demonstrează unitate în diversitatea psihologică.

În perioada 3-6 septembrie 2015, Alba-Iulia va fi scena unei noi uniri: aceea a studenţilor şi pasionaţilor de psihologie de pe întregul cuprins al ţării, veniţi pentru a V-a ediţie a Congresului Național al Studenților la Psihologie. Profesori, cercetători, practicieni specializați în domenii diferite vor explica cele mai noi descoperiri şi cercetări din domeniu, în cadrul evenimentului organizat de Federaţia Cognosis. Tema din acest an a CNSP este ,,Diversitate în Psihologie”, iar programul ştiinţific variază de la iubire vs. îndrăgosteală până la psihologia poporului român sau robotică.

cognosis

Cognosis, Federația Asociațiilor Studenților la Psihologie și Științele Educației din România, organizează unul din evenimentele sale de tradiţie, în 3-6 septembrie, la Alba-Iulia. Având drept principale obiective promovarea psihologiei ca ştiinţă şi informarea celor interesaţi de cercetare şi practică psihologică validate ştiinţific, CNSP îşi propune, de asemenea, strângerea comunităţii de tineri pasionaţi de psihologie. Astfel, programul academic va fi dublat de unul social şi cultural, în care participanţii vor avea ocazia să exploreze cetatea Alba Carolina, dar mai ales să îşi facă noi cunoştinţe printre studenţi din mai multe centre universitare.
Constând în prelegeri, workshopuri, o masă rotundă şi o sesiune de comunicări ştiinţifice a studenţilor, programul ştiinţific confirmă tematica CNSP. Printre invitaţii din marile centre universitare ale ţării se află specialişti din variate (sub)domenii conexe ale ,,ştiinţei sufletului”, precum robotică, criminalistică, genetică şi psihoterapie. Masa rotundă organizată creează contextul dezbaterii şi analizării diferenţelor dintre credinţe populare şi realitate privind relaţia cu pacientul/clientul, propunându-se totodată şi soluţii pentru promovarea adevăratului rol al specialistului în ştiinţe socio-umane pentru a evita tratamentele ineficiente cauzate, în parte, de mituri culturale. Sesiunea de comunicări ştiinţifice, jurizată de specialiştii invitaţi, va investiga noi direcţii de cercetare şi va premia cele mai bune idei şi proiecte ale studenţilor români la psihologie.
Organizat cu sprijinul celor Liga Studenţilor din Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba-Iulia (LSUA) şi al Universităţii ,,1 Decembrie 1918”, proiectul va transforma pentru patru zile ,,Mecca Unirii” în cel mai important psiho-oraş al României. Pentru detalii privind specialiştii invitaţi, înscrierile sau alte surprize, vă invităm să ne urmăriţi pe facebook sau pe site-ul Federației Cognosis.

Cognosis este Federaţia Asociaţiilor Studenţilor la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Romania. Membrii acesteia sunt: Asociaţia Studenţilor la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Bucureşti (ASPSE), Asociaţia Studenţilor Psihologi din Romania (ASPR, Cluj-Napoca), Asociaţia Studenţilor la Psihologie şi Sociologie din Timişoara (ASPST), Asociaţia Studenţilor în Psihologie din Sibiu (ASPS), Asociaţia Societatea pentru Psihologie (ASPP, Iaşi).
final_A3_Afis_2015_CNSP

Federaţia îndeplineşte două roluri: cel de platformă pentru asociațiile membre, unde sunt promovate iniţiativele acestora, este facilitată comunicarea, schimbul de experienţă şi cultură dintre asociații; și rolul de a oferi studenților de profil, proiecte care să reprezinte adevărate experiențe de învățare și dezvoltare. În ambele roluri, Cognosis promovează valorile în care crede: prietenia, unitatea şi profesionalismul.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează