Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tinerii se consultă: consultărilor publice regionale referitoare la modificarea Legii Tinerilor și a îmbunătățirii Metodologiei de finanțare a ONGT/ONGS

0

Tinerii și reprezentanții structurilor de tineret se întâlnesc în cadrul consultărilor publice regionale referitoare la modificarea Legii Tinerilor și a îmbunătățirii Metodologiei de finanțare a ONGT/ONGS. Evenimentul face parte dintr-o caravană de consultări organizată de Ministerul Tineretului și Sportului în perioada 9-29 februarie 2016 cu sprijinul Direcțiilor Județene pentru Sport și Tineret, respectiv Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București. Scopul consultărilor este de a discuta propunerile de armonizare ale cadrului legislativ în domeniul tineretului. La toate întâlnirile va fi prezent domnul Andrei Popescu, Secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, împreună cu echipa cabinetului său.

mts

Revizuirea cadrului legislativ în domeniul tineretului vizează realizarea unei singure Legi a Tinerilor care să cuprindă următoarele legi existente: Legea Tinerilor (350/ 2006), Legea privind înființarea centrelor de informare și consiliere pentru tineri (nr. 333 / 17.06.2006), Legea privind înființarea, organizarea și funcționarea Consiliului Național al Tineretului din România (nr. 351 / 21.07.2006) și Legea privind instituirea Zilei Naționale a Tineretului (nr. 425 / 28.10.2004).

Plecând de la această premisă s-au identificat puncte importante de modificare și anume: clarificarea și definirea unor termeni și sintagme din domeniul tineretului, clarificarea și profesionalizarea activității centrelor de tineret, consultarea sectorului de tineret și participarea la elaborarea și implementarea politicilor naționale, identificarea și precizarea de categorii de tineri care nu sunt cuprinse în lege actuală, mecanisme de bugetare, monitorizare și evaluare pentru utilizarea eficientă a resurselor. Dezbaterile legate de metodologia de finanțare a ONGT/ONGS au scos în evidență nevoia de schimbare a modulului de a candida, debirocratizarea mecanismelor de candidatură, selecție, implementarea și raportarea, adecvarea bugetului la nevoile proiectului.

Documentele și informațiile utile se pot găsi pe site-ul ministerului la link-ul: http://mts.ro/noutati/calendarul-consultarilor-publice-regionale-in-domeniul-tineretului/ și update-ul despre caravană poate fi urmărit pe pagina de Facebook a ministerului

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.