Tinerii își sărbătoresc ziua prin muncă

0

Tinerii își sărbătoresc ziua prin muncă 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Tinerilor, în data de 12 august 2012, Fundația Tineri pentru Tineri (TpT) va implica peste 300 de voluntari în acțiuni de informare și încurajare a celor de aceeași vârstă să se implice activ în problemele comunității din care fac parte.

Sub sloganul ”Îndrăznește să fii mare!”, acțiunea se desfășoară în 14 orașe din țară și pe litoral,la Costinești. Voluntarii vor aborda teme precum ”Implicare activă”, ”Voluntariat”, ”Comportamente responsabile”, ”Valori și luarea deciziilor”, dar și subiecte legate de comportamentele sănătoase preventive.

În acest an, Ziua Internațională a Tinerilor este marcată la nivel mondial cu sloganul ”Construim o lume mai bună prin parteneriate cu tinerii”. Raportul anual destinat tinerilor avertizează asupra problemelor care apar în cursul tranziției de la școală la piața muncii și asupra faptului că educația pe care tinerii o primesc, chiar dacă este cuprinzătoare, nu le formează întotdeauna deprinderile de viață de care au nevoie pentru găsirea unui loc de muncă. Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon atrage atenția asupra numărului mare al tinerilor raportat la populația globală și asupra drepturilor acestora de a fi reprezentați economic si politic. Totodată, s-a făcut apel la mobilizarea decidenților în vederea creșterii economice ca demers pentru apariția de noi locuri de muncă pentru tineri.

Pentru această acțiune, Fundația Tineri pentru Tineri a pregătit concursuri atractive și premii, urmând ca cei care doresc să devină voluntari activi să participe la cursurile de formare în Educație pentru Viața de Familie odată cu începerea școlii.

Acțiunile se vor derula după cum urmează:

Oraș Locație
Brașov Parcul central și Piața Sfatului
Brăila Zona centrală a orașului
Botoșani Parcul Mihai Eminescu
București Parcul Herăstrău și Parcul Moghioroș
Constanța Stațiunea Mamaia
Târgoviște Parcul Mitropoliei
Slobozia Ștrandul Slobozia
Iași Zona centrală a orașului
Drobeta Turnu Severin Zona centrală a orașului
Baia Mare Parcul Municipal
Tulcea Zona centrală a orașului
Timișoara Piața Unirii și Piața Operei
Roșiorii de Vede Parcul Central
Vaslui Piața Civică

Fundaţia Tineri pentru Tineri (TpT) este o organizaţie naţională, neguvernamentală, independentă, apolitică, non-profit, bazată pe voluntariat, creată în anul 1991 cu scopul de a se implica în problematica socială a tinerilor din România. În ultimii 5 ani, TpT a derulat programe în valoare de peste 5 milioane de euro. În prezent, Fundaţia Tineri pentru Tineri îşi desfăşoară programele în 15 judeţe din ţară: Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Constanţa, Dâmboviţa, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Teleorman, Tulcea, Timiş și Vaslui.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează