Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tinerii din Făcăeni, Găujani, Spanțov și Valea Corbului provoacă schimbarea

0

Fundația PACT  în parteneriat cu patru organizaţii comunitare – Grupul de iniţiativă Făcăeni, Asociația Datini, Educație, Cultură Găujani, Asociația Împreună pentru Viitor Spanțov și Grupul de inițiativă Valea Corbului vă invită la evenimentul de lansare a proiectului Împreună pentru comunitate, indiferent de etnie – tinerii din rural provoacă schimbarea.

  • Luni, 20 octombrie, în Făcăeni;

  • Marți, 21 octombrie, în Găujani;

  • Miercuri, 22 octombrie, în Spanțov;

  • Joi, 23 octombrie, în Valea Corbului.

Cele patru evenimente de lansare sunt un context bun pentru a le prezenta invitaților ce ne-am propus să facem în cele 18 luni ale proiectului și să prezentăm tinerii implicați.

Tinerii din Spantov

 Mai mult, este un prilej bun de a ajuta participanții să conștientizeze nevoia de a crea o relație, o colaborare permanentă între romi și neromi. Acest exemplu poate începe cu ajutorul tinerilor implicați în proiect pentru că ei sunt curioși și mai deschiși la nou față de adulți, declară Laura Greta Marin, manager proiect și reprezentant al Fundației PACT.

80 de tineri romi și români din comunităţi rurale mixte, județele Giurgiu, Călărași, Argeș, Ialomița) vor fi implicați în proiect. Prin activitățile și metodele creative planificate, tinerii împărtășesc problemele care există în comunitatea în care trăiesc, identifică posibile soluții, lucrează la un plan de soluționare a nevoilor comunității pe care să îl prezinte autorităților locale și organizează evenimente care să pună în valoare specificul comunității din care fac parte și rolul pe care îl au.

Mai mult, atelierele dedicate drepturilor minorităților și a culturii romilor vor ajuta tinerii să se cunoască mai bine între ei, să se susțină și să pregătească împreună activitățile.

Toate aceste demersuri vor aduce în atenţia liderilor locali problemele tinerilor în comunitate, vor scoate în evidență resursele locale, valorile, energia locului, soluții practice și motivația lor de a acționa și de a atrage cât mai mulți tineri în organizaţiile locale.

Tinerii din Găujani, Spanțov, Făcăeni și Valea Corbului provoacă schimbarea pentru că problemele tinerilor în comunitate trebuie să devină priorități în agenda autorităților locale. Încrederea se construiește pas cu pas, iar ei trebuie să devină conștienți de puterea pe care o au când acționează împreună și de exemplul pe care îl pot transmite și celor din jur.

Fundația PACT (Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare) contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților prin încurajarea, susținerea și promovarea inițiativelor locale și regionale, a parteneriatului și a responsabilității sociale. PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile pe care le numește generic organizaţii comunitare şi pe care le sprijină să fie active, eficiente, sustenabile şi vizibile în regiunea lor (www.fundatiapact.ro).

Împreună pentru comunitate, indiferent de etnie – tinerii din rural provoacă schimbarea este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org  și www.fondong.fdsc.ro

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.