Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tinerii cer sănătate fără compromisuri!

0

Forumul Tinerilor din România, organizație neguvernamentală, de tineret, apolitică, care reunește sub umbrela sa peste 155 de membri, împreună cu partenerii săi din cadrul Coaliției România Respiră, își cer dreptul la sănătate fără a face compromisuri.

În cadrul lucrărilor Comisiei de Sănătate și Familie, din Camera Deputaților a avut loc dezbaterea amendamentelor de modificare a Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. În acest sens salutăm deschiderea membrilor Comisiei de a susține acest demers de sănătate publică și ne exprimăm încrederea că raportul Comisiei va fi unul favorabil.

poza dezbatere

Cu toate acestea atragem atenția membrilor Comisiei cu privire la protejarea oricăror demersuri de sănătate în fața intervențiilor de orice natură a industriei tutunului și a industriilor și serviciilor conexe. În acest sens, solicităm respectarea articolului 5.3. din Convenția Cadru a Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la Controlul Tutunului și interzicerea accesului acestor industrii la lucrăriile Comisiei.

Promovăm dreptul fiecărui cetățean la un nivel ridicat de protecție a sănătății și de protecție împotriva efectelor dăunătoare ale expunerii la fumul de tutun.

Forumul Tinerilor din România alături de partenerii săi din Coaliția România Respiră solicită membriilor Comisiei de Sănătate și Familie adoptarea unei legislații adecvate în domeniul controlului efectelor dăunătoare ale tutunului, care să aibă la bază:

– respectarea drepturilor constituţionale la sănătate, loc de muncă sănătos şi libertatea de mişcare prin asigurarea protecţiei celor expuși la fumul de țigară indiferent de statutul lor de fumători sau nefumători.

–  adoptarea de urgență a unor prevederi legale prin care FUMATUL SĂ FIE INTERZIS ÎN TOATE SPAȚIILE PUBLICE ÎNCHISE, la locul de muncă, în parcuri, pe plaje, în restaurante și cafenele, precum şi în locurile de joacă pentru copii şi spaţiile în care se practică sportul, indiferent dacă sunt în spaţii închise sau deschise.

Cerem tuturor membriilor Comisiei de Sănătate și Familie să sprijine acest demers de sănătate publică de o importanță vitală pentru viitorul tinerei generații, pentru ca împreună să construim o Românie sănătoasă, într-o societate care își respect cetățenii!

Inițiatorii demersului

Forumul Tinerilor din România este federația neguvernamentală, apolitică, non-profit, ce reprezintă 155 de organizații de tineret.

Coaliția România Respiră reprezintă cea mai amplă coalizare a eforturilor societății civile în direcția asigurării dreptului fundamental la sănătate al populației din România și este formată în acest moment din peste 200 de organizații medicale, academice, de tineret și protecție a drepturilor copiiilor și a dreptului la sănătate. Susținerii organizațiilor naționale li s-a adăugat deja, prin scrisori directe către conducerea Camerei Deputaților, susținerea a numeroase organizații internaționale, parte din rețeaua internațională de control a tutunului, creată în conformitate cu tratatele internaționale pe care România le-a ratificat.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.