Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tineri antreprenori sociali in Romania in competitia Raiffeisen Comunitati

0

Fundatia Noi Orizonturi participa in cadrul competitiei Raiffeisen Comunitati cu proiectul „Tineri Antreprenori Sociali in Romania”. Proiectul vizeaza educarea tinerilor (14-18 ani) in domeniul antreprenoriatului social, un domeniu inca foarte nou si putin explorat de programele educationale din Romania.

In cadrul proiectului, tinerii participanti isi vor dezvolta cunostinte, abilitati si atitudini din sfera antreprenoriatului social ce le vor servi pe parcursul intregii vietii si in viitoarea cariera. Astfel, ei vor fi stimulati sa devina antreprenori creativi si curajosi care sa aiba in vedere, dincolo de dobandirea profitului, atingerea unor scopuri sociale si de mediu. Prin cultivarea abilitatilor de antreprenoriat social, tinerii vor realiza afaceri sociale al caror profit va fi reinvestit apoi in comunitate.

De asemenea, proiectul vizeaza si intarirea capacitatii sistemului scolar. Astfel, 5 scoli din Iasi, Constanta, Galati, Timis si Brasov vor avea un program extracurricular de cea mai buna caliate bazat pe educatie prin experienta – Cluburile de Initiativa Comunitara pentru Tineri IMPACT – ca parte activitatilor pe care institutia le ofera elevilor sai.

Daca credeti in puterea tinerilor de a schimba pozitiv comunitatea din jurul lor, le puteti oferi sansa sa faca acest lucru votand proiectul „Tineri Antreprenori Sociali in Romania” in competitia Raiffeisen Comunitati.

Pentru a vota proiectul „Tineri Antreprenori Sociali in Romania” intrati pe http://raiffeisencomunitati.ro/inregistrare-utilizator/ unde va faceti cont de utilizator, dureaza doar 10-15 secunde.  Apoi mergeti in pagina „Program de granturi”, alegeti „Proiecte propuse de ONG-uri”, iar acolo faceti click pe „Afiseaza toate proiectele” (linkul de sub harta, in partea dreapta) si votati pentru „Tineri Antreprenori Sociali in Romania” sau, pentru a gasi mai usor proiectul „Tineri Antreprenori Sociali in Romania”, faceti click pe harta pe judetul Hunedoara si acolo va aparea listat proiectul. Puteti vota pana pe  30 sept. 2011, la ora 16.00.

Puteti sustine tinerii si dezvoltarea antreprenoriatului social in Romania si postand acest mesaj pe pagina voastra de Facebook sau pe bloguri.

Multumim!

 

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.