“Tineret în mişcare” vine la România în data de 27 septembrie 2012

0

“Tineret în mişcare” vine la Bucureşti în data de 27 septembrie 2012

Pe data de 27 septembrie, Tineret în mişcare – o iniţiativă a Uniunii Europene, vine în capitala României, pentru două zile, şi îşi amenajează cortul în Parcul Tineretului din Bucuresti.

Doriţi să ştiţi mai multe despre posibilităţile granturilor UE pentru studii, voluntariat sau muncă în străinătate, să discutaţi cu tineri care au beneficiat deja de aceste oportunităţi şi să aflaţi care este cu adevărat experienţa acestora? Atunci veniţi alături de noi la cortul dedicat campaniei Tineret în mişcare, unde veţi avea din plin ocazia de a interacţiona cu persoane care au beneficiat deja de finanţare UE pentru studii sau muncă în străinătate. Ambasadorul român al iniţiativei Tineret în mişcare, Dragoş Bucur, va vorbi despre implicarea sa în campanie, iar seara vor concerta formaţii precum Butterflies in My Stomach, Les Elephants Bizarres şi C.T.C.

Când: 27 septembrie (orele 14:00-23:00) şi 28 septembrie (orele 14:00-22:00)
Unde: Parcul Tineretului din Bucureşti, România

Pe parcursul celor două zile se vor organiza ateliere, filme, prezentări, spectacole de animaţie stradală şi de teatru. Tinerii se vor implica în ateliere de fotografie, îşi vor confecţiona propriile accesorii, vor urmări animaţii video, vor participa la proiecte de bibliotecă vie sau îşi vor investi energia în exerciţii de gimnastică. În fiecare oră, veţi avea posibilitatea de a vă testa cunoştinţele în cadrul unui EUROQUIZ şi de a câştiga tricouri, stick-uri USB, pixuri şi alte premii personalizate. “Concursul cu rucsacul” îi invită pe tineri să-şi aducă rucsacul cu care au călătorit prin Europa şi să câştige premii atractive.

Tineret în mişcare este o iniţiativă a Uniunii Europene care are scopul de a îmbunătăţi calitatea educaţiei şi gradul de angajabilitate a tinerilor. Oferta completă de programe ale Comisiei Europene pentru studii, învăţare şi muncă în străinătate va fi prezentată în interiorul unui cort imens din Parcul Tineretului, Bucureşti. Cortul şi scena campaniei Tineret în mişcare vor constitui ocazia unică, unde tinerii vor învăţa mai multe despre educaţia sau instruirea lor în străinătate pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile sau pentru a obţine unele noi.

Ambasadorul român al iniţiativei Tineret în mişcare, Dragoş Bucur, afirmă faptul că “studiile şi călătoriile în străinătate înseamnă un plus de experienţă, iar experienţa înseamnă cunoaştere. Mi-aduc aminte de anii ’80, atunci când călătoriile în afara graniţelor României erau un vis pentru cei mai mulţi dintre noi. Dar astăzi, din India şi până în Maroc, Argentina şi Regatul Unit, există atât de multe lucruri de văzut şi de făcut!” Pentru a afla mai multe despre oportunităţile oferite de Comisia Europeană şi pentru a interacţiona cu persoanele care au studiat şi au călătorit în străinătate, vă aşteptăm la cortul dedicat campaniei Tineret în mişcare.

Campania Tineret în mişcare a fost lansată de către Comisia Europeană în anul 2010. Între timp, aceasta a călătorit cu succes prin mai mult de 20 de state membre ale UE.

Pentru mai multe informaţii privind campania Tineret în mişcare: europa.eu/youthonthemove

Programul evenimentelor Tineret în mişcare pentru Bucureşti: ec.europa.eu/youthonthemove/events

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.