TIMIȘOARA: Make it! Race it! Recycle it! prima competitie de ambarcatiuni construite din materiale reciclabile din Romania

0

Asociatia EcoStuff Romania va invita la prima competitie de ambarcatiuni construite din materiale reciclabile din Romania, duminica, 5 iunie, pe Bega, in zona Flora, de Ziua Internationala a Mediului. Fondurile strânse din taxele de participare la Make it! Race it! Recycle it! vor fi folosite pentru dezvoltarea campaniei “Timișul Reciclează”, campanie de educație ecologică, care va incepe in toamna.

poza4

9 companii si 3 Ong-uri din Timisoara au raspuns afirmativ dorintei organizatorilor de a celebra mediul printr-o competitie neconventionala, unde fiecare echipa si-a construit ambarcatiunea folosind in principal materiale recuperate, pentru a demonstra cat de utile sunt lucrurile pe care de obicei le aruncam la gunoi. Acestea sunt: Dura Automotive, 3Pillar Global, Hella, IC3D Media, Kimball Electronics, Lingo24, Continental, Hexagon, Soft Vision, Azvarlirea, OSUT si Sin Studio.

poza1

Cursa va fi insotita de un mini-festival dedicat protectiei mediului, cu demonstratii si idei despre cum putem adopta un stil de viata prietenos cu mediul. Reprezentantii A.D.I.D. Timis vor fi prezenti pentru a oferi informatii despre gestionarea deseurilor in Judetul Timis, iar atelierele prezinta optiuni de refolosire/reciclare a resturilor, pentru a economisi energie si bani si pentru a reduce generarea de deseuri.
Cele 18 ambarcatiuni participante se vor intrece pe Bega, intre Podul Tineretii si Podul Traian incepand cu ora 10:30. Concurentii isi vor aduce ambarcatiunile pe malul Begai incepand cu ora 08.00, iar acestea vor fi inspectate de juriu pana la ora startului. Juriul va decide 9 dintre torfeele puse in joc, urmand ca „Cea mai rapida ambarcatiune” sa fie decis de cursa, iar „People’s choice” va fi decis de publicul prezent la eveniment. Ambarcatiunea preferata de privitori va putea fi votata la cortul EcoStuff pana la sfarsitul ultimei curse.

Organizatorii vor premia:

-cea mai spectaculoasa scufundare neintentionata – titanic award
-cea mai buna tehnica de constructie
-cea mai rapida ambarcatiune
-best team effort
-cea mai buna folosire a materialelor
-cea mai mare varietate de materiale reciclabile folosite
– cea mai faina tema/cel mai bun costum
-cea mai inspirata decorare
-cel mai bun design
-people’s choice
-cea mai creativa ambarcatiune.

poza6

Vor fi 5 curse la interval de 40 de minute. Dupa fiecare cursa, echipele participante vor trebui sa-si dezmembreze ambarcatiunile pentru a fi reciclate corect.
Premierea va avea loc in jurul orei 15.00.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite pe pagina acestuia – http://ecostuff.ro/make-it-race-it-recycle-it/

program

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.