Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timișoara: “Două tone de monede” pentru copiii cu probleme de sănătate hemato-oncologice

0

Academia Mămicilor din Timișoara (AMT), cu sprijinul  Primăriei Municipiului  Timișoara, împreună cu partenerii Centrul de excelență Arad, BRD, Departamentul de Asistență Socială din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, Ong  In Edu, organizează, în perioada 15 martie – 15 aprilie, proiectul caritabil “Două tone de monede” pentru copiii cu probleme de sănătate hemato-oncologice.

Proiectul implică montarea unei cutii de dimensiuni mari în zona centrală a orașului, mai exact pe Bulevardul Regele Ferdinand, în zona în care este amplasată în mod tradițional ieslea de Crăciun, chiar în spatele monumentului dedicat Revoluției din 1989. Cutia  de mari dimensiuni este confecționată din material transparent, având montat sub ea un cântar industrial, care afișează în timp real greutatea monedelor.

Banii strânși din donații vor fi folosiți pentru achiziționarea de medicamente de specialitate, care acum lipsesc de pe  piața farmaceutică româneasca. Fără aceste medicamente, din păcate evoluția și starea de sănătate a micuților este pusă mereu sub semnul întrebării.

Protectul este sustinut de companiile :  BRD Groupe Société Générale, Asociația Asistenței Rutiere din România (A-CAR România), SAR Security srl, Ornella Design S.R.L

Organizatorii încurajează astfel cetățenii să pună monede în cutie, pe fiecare parte a cutiei existând șase orificii de introducere a monedelor, acestea fiind plasate la înălțimi diferite.

Academia Mămicilor din Timișoara (AMT) este un proiect inițiat în anul 2014, în cadrul Asociației ”Centrul de Asistență Socială și Cercetare a Interacțiunii Copil-Părinte”, remarcându-se, în ultimii patru ani, prin nenumărate realizări, dintre care amintim:

  • 40 de evenimente gratuite, adresate părinților și cadrelor didactice, cu peste 2.000 de participanți. Evenimentele au fost de tip conferință și s-au organizat la UVT, cu sprijinul Departamentului de Asistență Socială;
  • 10 evenimente caritabile adresate copiilor care provin din familii defavorizate (Școala  Gimnaziala din Pișchia, Spitalul de copii “Louis Țurcanu“, Centrul de zi din Dumbrăvița);
  • Inițierea și dezvoltarea ”Ghidului creșelor și grădinițelor”, proiect adresat părinților care se află în perioada alegerii unei creșe/grădinițe (peste 400 de evaluări/chestionare pentru grădinițele private din Timișoara);
  • Realizarea unui site al proiectului AMT;
  • Două campanii de donare de sânge (august și decembrie 2017, cu peste 100 de donatori).

Aceste activități au fost realizate, prin implicarea unui număr de 24 voluntari, studenți și absolvenți ai Departamentului de Asistență Socială, mămici, dar și cadre didactice din comunitatea locală.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.