Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TimeBank Romania sau cum poți învăța orice plătind cu timp

0

Ce ți-ar plăcea să înveți? Web design, japoneză, să gătești mâncare orientală și să mergi pe bicicletă. Poate te-am nimerit cu una din pasiuni; dacă nu, cu siguranță ai propria ta lista de dorințe. Majoritatea tinerilor au.

De ce nu ajungem însă să le împlinim pe toate?

  • De obicei astfel de cursuri sunt plătite. A urma doar unul dintre ele poate fi un lux.
  • Uneori nu există centre de învățare pentru interese nișate (pentru pedalat va trebui să întrebi prietenii).

Imaginează-ți însă o comunitate de oameni pasionați care te pot învăța gratuit toate lucrurile pe care ți le dorești, indiferent dacă e vorba de o limbă străină sau de a meșteșugi obiecte din lut!

Asta își propune să facă proiectul TimeBank Romania – o platformă online care facilitează un schimb de abilități și cunoștințe între membrii ei. Se numește banca de timp pentru că aici se tranzacționează ore și nu bani.

Cum funcționează? Intri pe site, îți faci un cont de utilizator, cauți useri care te pot învăța lucrurile dorite, iar după ședința de învățare revii pe site pentru a acorda un review și o notă lecției. Aici intervine elementul cheie: plata prin ore, adică:

  • Pentru că ai folosit timpul și resursele învățătorului tău, va trebui să acorzi un număr egal de ore comunității, oferindu-te să predai ce știi tu mai bine.
  • Pentru orele oferite ție, învățătorul tău devine învățăcel în relație cu alt utilizator, îndeplinindu-și propriile curiozități.

TimeBank Romania dorește astfel să readucă bucuria în educație! Gândit ca o inițiativă complementară educaţie formale, proiectul are ca misiune crearea unui sistem de învățare modelat după individ și nu după mase.

Te-am entuziasmat? Hai să îți spunem ce poți să faci!

TimeBank Romania este proiect finalist al competiției Social Impact Award și îl poți susține cu votul tău  pentru premiul de 1500 euro!: http://socialimpactaward.net/romania/communityvoting/ Nu te costă decât 2 secunde din timpul tău ca să ajuți lansarea platformei online și implicit a seifului de oportunități de învățare!

Cu sau fără premiu, TimeBank  se construiește iar între timp poți:

Abia așteptăm să învățăm împreună!
TimeBank | Social Impact Award 2012 Finalist

Vezi mai multe video din cultura

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.