TimeBank Romania sau cum poți învăța orice plătind cu timp

0

Ce ți-ar plăcea să înveți? Web design, japoneză, să gătești mâncare orientală și să mergi pe bicicletă. Poate te-am nimerit cu una din pasiuni; dacă nu, cu siguranță ai propria ta lista de dorințe. Majoritatea tinerilor au.

De ce nu ajungem însă să le împlinim pe toate?

  • De obicei astfel de cursuri sunt plătite. A urma doar unul dintre ele poate fi un lux.
  • Uneori nu există centre de învățare pentru interese nișate (pentru pedalat va trebui să întrebi prietenii).

Imaginează-ți însă o comunitate de oameni pasionați care te pot învăța gratuit toate lucrurile pe care ți le dorești, indiferent dacă e vorba de o limbă străină sau de a meșteșugi obiecte din lut!

Asta își propune să facă proiectul TimeBank Romania – o platformă online care facilitează un schimb de abilități și cunoștințe între membrii ei. Se numește banca de timp pentru că aici se tranzacționează ore și nu bani.

Cum funcționează? Intri pe site, îți faci un cont de utilizator, cauți useri care te pot învăța lucrurile dorite, iar după ședința de învățare revii pe site pentru a acorda un review și o notă lecției. Aici intervine elementul cheie: plata prin ore, adică:

  • Pentru că ai folosit timpul și resursele învățătorului tău, va trebui să acorzi un număr egal de ore comunității, oferindu-te să predai ce știi tu mai bine.
  • Pentru orele oferite ție, învățătorul tău devine învățăcel în relație cu alt utilizator, îndeplinindu-și propriile curiozități.

TimeBank Romania dorește astfel să readucă bucuria în educație! Gândit ca o inițiativă complementară educaţie formale, proiectul are ca misiune crearea unui sistem de învățare modelat după individ și nu după mase.

Te-am entuziasmat? Hai să îți spunem ce poți să faci!

TimeBank Romania este proiect finalist al competiției Social Impact Award și îl poți susține cu votul tău  pentru premiul de 1500 euro!: http://socialimpactaward.net/romania/communityvoting/ Nu te costă decât 2 secunde din timpul tău ca să ajuți lansarea platformei online și implicit a seifului de oportunități de învățare!

Cu sau fără premiu, TimeBank  se construiește iar între timp poți:

Abia așteptăm să învățăm împreună!
TimeBank | Social Impact Award 2012 Finalist

Vezi mai multe video din cultura

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.