Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

There Will Be Steam – Mocanitza Reloaded @ Transilvanian Brunch Agnita 25 Septembrie 2010

0

Au trecut 100 de ani!!!… de când trenuleţul pe linie cu ecartament îngust a început să circule pe ruta Sibiu-Agnita. Pe atunci, în 1910, mocăniţei i se spunea Wusch şi circula deja de 12 ani pe ruta Sighişoara-Agnita. O vârstă respectabilă, care merită sărbătorită. Este adevărat că de vreo 10 ani mocăniţa se află într-un soi de downshifting impus de alţii, dar noi o iubim şi aşa.

Sâmbătă, 25 septembrie 2010, începând cu ora 11, o vom aniversa cum se cuvine la ultimul Transilvanian Brunch din acest sezon, în gara veche de la ieşirea din Agnita, pe drumul care duce la Sibiu (vezi harta ataşată). Oferta culinară va ţine desigur seama de noile tendinţe din sezonul gastronomic de toamnă. Şi cum sărbătoare fără sărbătorit nu merge, o vom trezi din adormire pe bătrâna mocăniţă şi o vom pune din nou la treabă, pe sine! Vor fi din nou fuioare de abur şi şuierat de locomotivă pe Valea Hârtibaciului. Grăbiţi-vă să o prindeţi, că trece repede, cu „iuţeala maximă” de 10 km pe oră! Aşadar, toata lumea e poftită în vagoane! În vagon, mai corect…

Tot cu această minunată ocazie, artistul Saşa-Liviu Stoianovici din Timişoara ne-a pregătit un proiect artistic audio/vizual intitulat Două vagoane, care va fi instalat, desigur, în două dintre vagoanele vechii garnituri de tren. Transformate ad-hoc în mici galerii de artă, acestea vor deveni pentru câteva ore spaţiu de meditaţie şi introspecţie prin sunet, elemente foto&video, intervenţii vizuale, dar şi obiecte tradiţionale, făcând apel la o zonă a memoriei colective în care oscilaţia între hrană, amintire, poveste şi vis este o componentă esenţială. Aveţi ataşat afişul manifestării.

Astfel, sezonul de evenimente 2010 se sfârşeşte în acest weekend la Agnita. A fost un an bogat şi frumos: 6 brunch-uri, 7 cocktail-uri culturale, două inaugurări şi un eveniment special. Pregătiţi-vă pentru sezonul 2011: se vor purta în continuare momentele culturale de calitate, bucatele tradiţionale şi locaţiile inedite. Detalii referitoare la întregul proiect şi la artiştii implicaţi în 2010 găsiţi pe brunch.dordeduca.ro

Transilvanian Brunch a apărut la începutul anului 2008, ca o iniţiativă a asociaţiei GAL Microregiunea Hârtibaciu de cunoaştere reciprocă şi colaborare în Valea Hârtibaciului, dar şi ca un exerciţiu de promovare a produselor locale (în special producători ai BioCoop Sibiu). Totodată, a fost un bun motiv de întâlnire multiculturală – „în afara orelor de program” – a celor care activează în turism, cultură, dezvoltare rurală şi socială, agricultură ecologică, renovare şi restaurare, branşe care într-un fel sau altul se completează şi se regăsesc în numeroase iniţiative şi proiecte actuale.

Brunch-urile sunt organizate de regulă în ultima sâmbătă a fiecărei luni, într-o locaţie deosebită, şi se bucură, pe lângă oferta culinară, de o tematică specială. Începând cu sezonul 2010, aceste evenimente s-au îmbogăţit cu cocktailuri culturale care pun accent pe specificul local. Acest proiect este finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.