Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tetra Pak şi Galeria Real invită consumatorii să recicleze ambalajele de carton pentru lapte, iaurt şi sucuri

0

În perioada 18 noiembrie – 18 decembrie, Tetra Pak, în parteneriat cu Galeria Real, lansează campania de conştientizare Reciclează şi Tetra Pak te premiază”, care încurajează toți clienţii şi vizitatorii Galeriilor Real să recicleze ambalajele de carton pentru lapte, iaurt și sucuri. Campania se va derula în Galeriile Real din 11 orașe și anume București (3 Galerii), Bacău, Brașov, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Oradea, Sibiu, Timișoara.

Obiectivul campaniei este de a atrage interesul consumatorilor față de reciclare şi de a-i încuraja să îşi asume un rol activ în protecţia mediului înconjurător. Campania “Reciclează şi Tetra Pak te premiază” se înscrie în componenta de reciclare și reducere a amprentei de carbon, evidențiată în Politica de Mediu a companiei, din care fac parte și alte activități prin care Tetra Pak sensibilizează consumatorii (de la cele mai mici vârste) față de problematica mediului și îi încurajează să contribuie la atenuarea efectelor schimbărilor climatice, prin colectarea selectivă a ambalajelor de carton, în vederea reciclării lor în fabrici de hârtie.

Reciclează şi Tetra Pak te premiază” se derulează între 18 noiembrie și 18 decembrie, de vineri până duminică în cadrul Galeriilor Real şi se adresează tuturor clienţilor care pot beneficia de premii speciale (accesorii pentru telefoane, jucării Yo-Yo, pixuri produse din ambalaje Tetra Pak reciclate) în schimbul a 3 cutii goale de lapte, iaurt, suc sau nectar. În plus, la sfârșitul campaniei, în fiecare Galerie Real înscrisă în campanie, va fi oferită câte o bicicletă Kreativ pentru copii între 10-14 ani în urma unei trageri la sorți.

“Colectarea selectivă a ambalajelor devine treptat parte din viața noastră de zi cu zi și în România, consumatorii fiind din ce în ce mai sensibili la problematica mediului înconjurător și mai ales la responsabilitatea pe care o are fiecare dintre noi în această privință,” a declarat Daniela Cîrmaciu, Tetra Pak România.

“Susținem această campanie deoarece credem că este nevoie să promovăm cât mai mult colectarea selectivă a ambalajelor. Suntem convinși că această inițiativă va fi apreciată de clienții Galeriei Real care vor descoperi că, pe lângă impactul pozitiv asupra mediului, prin reciclare pot fi realizate obiecte cu aplicabilitate variată și mă refer la premiile acordate pe loc celor care aduc ambalaje de carton de lapte, iaurt și suc. Galeria Real a implementat cu succes colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje rezultate din operaţiunile comerciale cu furnizorii, în toate locaţiile sale, la nivel naţional” a declarat Ioana Laura Pasca, Galeria Real.

 

Campania Reciclează şi Tetra Pak te premiază” aflată în derulare, face parte din strategia pe termen lung asumată de Tetra Pak de a acţiona ca membru responsabil al comunităţii din care face parte. Ca membru al WWF’s Climate Savers Programme, Tetra Pak a reuşit să sporească eficienţa energetică în procesul de producţie a ambalajelor cu 23% din 2002 până în prezent şi utilizează resurse de energie regenerabilă din ce în ce mai mult. Până în prezent, şase din fabricile Tetra Pak din Europa utilizează energie regenerabilă sau cumpără certificate de energie regenerabilă. Astfel, Tetra Pak a îndeplinit obiectivul stabilit prin programul WWF’s Climate Savers, de a reduce cu 10% emisiile de dioxid de carbon în 2010 faţă de 2005, în termeni absoluţi.

 

În România, Tetra Pak a dezvoltat și implementează o serie de programe educative adresate cu precădere copiilor, pentru a-i încuraja să recicleze cutiile de carton folosite ca ambalaj pentru laptele distribuit în școli şi astfel, să se implice în protejarea mediului înconjurător. Programul “Fii şi tu un SuperPak”, implementat inițial doar în Mediaș, s-a extins în acest an şi în județul Vâlcea, copiii reușind să colecteze aproximativ 2,5 tone de ambalaje de carton, salvând de la tăiere 35-50 de copaci. Astfel, cantitatea de ambalaje de lapte reciclate a crescut considerabil de la 500 de kg de carton în 2009, la 1000 de kg în 2010 şi la 2500 de kg în 2011.

 

DESPRE TETRA PAK

Tetra Pak este liderul mondial în soluţii de procesare, ambalare şi distribuire a produselor alimentare lichide. Lucrând îndeaproape cu clienţii şi furnizorii noştri, oferim produse sigure, inovatoare şi în armonie cu protecţia mediului înconjurător, care satisfac în fiecare zi cerinţele consumatorilor din peste 170 de ţări. Având aproximativ 22 000 de angajaţi în peste 85 de ţări, noi credem în asumarea cu responsabilitate a poziţiei de lider în industria de profil, pentru crearea unei creşteri profitabile în armonie cu protecţia mediului înconjurător şi cu o bună conduită socială.

Motto-ul nostru, „PROTEJEAZĂ CE E BUN™”, reflectă viziunea noastră de a oferi alimente sănătoase şi disponibile oriunde. Mai multe informaţii despre Tetra Pak sunt disponibile pe www.tetrapak.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.