Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tetra Pak® premiază absolvenții primului program de educație ecologică prin realitate virtuală din țară

0

Caravana cu Potențial” – un proiect de responsabilitate socială al companiei Tetra Pak, care îmbină realitatea virtuală cu educația ecologică într-o experiență unică de învățare interactivă.

Bucureşti, 5 iunie 201960 de clase de gimnaziu din 20 de școli din județele Galați, Bacău și Vrancea au fost vizitate în luna mai de „Caravana cu Potențial”, proiectul care îi încurajează pe elevi să colecteze ambalaje din materiale diferite și să le separe în patru categorii de deșeuri, într-un univers animat. Elevii din primele 3 clase în ordinea punctajului obținut au câștigat premii constând în excursii și rechizite speciale. Este vorba despre clasele a VI-a și a VII-a de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Pechea, județul Galați, și de clasa a VII-a D din Școala Gimnazială Nr. 10 din Bacău.

Prin «Caravana cu Potențial» încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor tinerei generații, combinând una dintre cele mai presante probleme ale momentului, sustenabilitatea resurselor, cu noile tehnologii. În acest sens am ales să creăm un joc de realitate virtuală menit să crească nivelul de conștientizare al adolescenților în legătură cu importanța reciclării. În acest an, în jur de 1500 de elevi au învățat să colecteze selectiv prin joacă iar peste 50 de profesori au înțeles cum pot face ora de educație ecologică mai atractivă, în cadrul celor 3 sesiuni de formare” – Aliki Mimilidou, Environment Officer, Tetra Pak South Eastern Europe

Andrei Coșuleanu, președinte al asociației Act for Tomorrow: „Educația ecologică reprezintă o componentă cheie pentru asociația noastră. Echipa noastră își pune la dispoziție resursele pentru a crea noi metode de învățare prin care elevii să poată asimila mai ușor noțiunile de bază din domeniul protecției mediului și să conștientizeze importanța schimbării de mentalitate și comportament cu privire la felul în care ne raportăm la natură, atât la nivel individual, cât și sistemic. În plus, în cadrul acestui proiect specialiștii noștri în ecologie au susținut 3 sesiuni interactive de pregătire pentru profesorii pasionați.”

Calatoria în realitatea virtuală, realizată în cadrul proiectului «Caravana cu Potențial», a fost interesantă și unică. Am înțeles cât de important este să îngrijim și să respectăm mediul în care trăim, pentru a păstra echilibrul ecologic și pentru a avea o viață sănătoasă. Considerăm că oportunitatea oferită a fost ca o rampă de lansare spre un viitor mai bun.Mariana Păun, profesor la Școala Gimnazială nr. 3 din Pechea, câștigâtoare a premiului I.

Despre Act for Tomorrow

Act for Tomorrow este un ONG creat de o echipă de oameni pasionați și dedicați, care și-au propus cu resursele lor să contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai responsabile și curate. Își concentrează resursele și know-how-ul pentru realizarea unor proiecte sub umbrela sustenabilității și a creativității care să aibă impact direct atât asupra cetățenilor, cât și a zonelor defavorizate din România și sunt implicați în sfera domeniilor de mediu, dezvoltare durabilă și voluntariat.

Mai multe informații despre Act for Tomorrow sunt disponibile pe www.actfortomorrow.ro

Despre Tetra Pak

Tetra Pak este lider mondial în soluţii de procesare, ambalare şi distribuire a produselor alimentare lichide. Lucrând îndeaproape cu clienţii şi furnizorii noştri, oferim produse sigure, inovatoare şi în armonie cu protecţia mediului înconjurător, care satisfac în fiecare zi cerinţele consumatorilor din peste 170 de ţări. Având aproximativ 24.000 de angajaţi la nivel global, noi credem în asumarea cu responsabilitate a poziţiei de lider în industria de profil, pentru crearea unei creşteri profitabile în armonie cu protecţia mediului înconjurător şi cu o bună conduită socială. Motto-ul nostru, „PROTEJEAZĂ CE E BUN™”, reflectă viziunea noastră de a oferi alimente sănătoase şi disponibile oriunde.

Mai multe informaţii despre Tetra Pak sunt disponibile pe www.tetrapak.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.