Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Testare Națională „Screening” pentru selecția copiilor supradotaţi

0

Asociaţia Centrul Gifted Education pentru copii supradotaţi lansează Testarea Națională Screening (preliminara) pentru identificarea copiilor cu abilități înalte.

Proiectul vizeaza descoperea copiilor cu abilităţi înalte si sustinerea lor printr-o educatie diferentiata pentru dezvoltarea lor la intregul potential.

giftedd edu 2014
Testarea Națională Screening se va realiza online accesând site-ul www.mintistralucite.ro, unde copiii cu vârste cuprinse între 5 – 14 ani îşi pot descoperi si testa, gratuit, inteligenta şi potentialul. Prin simpla accesare a site-ului, copiii pot alege testul în funcţie de grupa de vârstă din care fac parte. Candidaţii care trec cu bine testul au opţiunea să participe la Selecţia Naţională din acest an, urmând sa participe la noi teste de inteligenţă la nivel international -urmatoarea etapa in selectie avand loc in perioada 26 aprilie – 18 mai. Testarea online poate fi data fara limita de timp, participantii fiind inclusi pe tot parcursul anului in selectia permanenta a centrului si tinuti la curent cu activitatile de dezvoltare a potentialului.

Testul are dificultate medie şi vizează verificarea cunoştinţelor generale ale copiilor, perspicacitatea, creativitatea, vederea în spaţiu, inteligenţa emoţională si spirituală.

“Nu este un test de stabilire a coeficientului de inteligenţă, ci un test care ne ajută să scoatem la iveală acele capacităţi deosebite ale copiilor care pot trece neobservate la şcoală. Acest test poate fi pentru mulţi copii paşaportul către un centru de excelență pentru copiii supradotați, Centrul Gifted Education, care beneficiază de un program academic extracurricular specializat pentru copiii supradotati, cu profesori talentaţi şi cele mai bune tehnologii didactice, validate la nivel internaţional”, a declarat Monica Gheorghiu, managerul şi unul dintre fondatorii Asociaţiei „Centrul Gifted Education”.

Centrul Gifted Education este primul centru dedicat exclusiv copiilor supradotati, oferind copiilor cu potenţial înalt educaţia potrivită, pe măsura abilitatilor lor. Prin natura cursurilor predate, asociaţia ţine cont de vulnerabilităţile la care sunt expuşi copiii supradotaţi, îi ajută să se integreze în societate şi să aibă performanţe pe măsura capacităţii intelectuale.
Bianca_Testare_IncurajareO minte sclipitoare nu se poate dezvolta fara sustinerea necesara. Pe cat de inalte sunt abilitatile, pe tot atat de mari sunt si vulnerabilitatile si riscurile sociale cu care copiii supradotati se confrunta. Desi poseda capacitati exceptionale, copiii supradotati nu pot excela fara sustinere. Pe langa nevoi speciale de asistenta academica, acestia au nevoie de un program care sa tina cont de intensitatea lor emotionala, curiozitatea inalta, nevoia de a fi incurajati pe domenii de pasiuni si interes, de dezvoltarea lor holistica, emotionala si sociala, prin intelegere, acceptare, suport si incurajare.

Centrul Gifted Education estimeaza ca exista un numar impresionant de aproximativ 200.000 de copii supradotați academic cu varsta sub 15 ani in Romania – aproximativ 6% din numărul total al elevilor (sursa estimarii: NAGC; procentul este aplicat la populatia de 3,211 milioane copii sub 15 ani cf. INS: Comunicat de presa nr 143 din 26.06.2012) – acestia avand si inalte riscuri sociale – („cea mai mare risipa umana actuala”: 97% dintre copiii supradotati subperformeaza, potrivit cercetatorilor britanici – studiu publicat in 2010).
Testarea Națională Screening se desfasoara in cadrul unui proiect mai larg, sustinut de BCR si de voluntarii sai, cu scopul  descoperirii si sustinerii copiilor supradotati, astfel incat acestia sa isi atinga potentialul maxim.

Ce vei gasi pe www.mintistralucite.ro

Vei gasi informatii legate de Testarea Nationala Screening si testele dedicate varstelor 5-14 ani, plus informatii care sa sustina orice cititor sa fie mai bine informat in legatura cu supradotarea si cum sa recunoasca un copil supradotat. “Un copil gifted, pe cat este de exceptional si impresionant, tot atat este si de vulnerabil” si are nevoie de multa rabdare si o deschidere uriasa din partea parintelui pentru a intelege caracteristicile si nevoile speciale ale copilului- un aspect foarte important. Vizitatorul online va gasi informatii despre miturile supradotarii si va fi mai bine echipat prin intelegerea termenilor si a definitiilor legate de supradotare. Va gasi un punct de plecare ca parinte. Un portret de copil. Imagini care sa il inspire pe copil si sa isi inteleaga modul de operare mental. Ce spun copiii despre noi. Cum sa te inscrii la Scoala Leonardo Gifted School. Care sunt testele internationale oferite de Centrul Permanent de Testare. Ultimele noutati din presa de specialitate. Ce inseamna “excelenta”. Pasaportul nostru: 100% satisfactie in randul copiilor supradotati. Cum sa propui o intrebare de test. Un MuzicoTest propus de Dr Iamandescu pentru copiii foarte creativi si cu talent muzical. Cum sa ne contactezi, prin formular, sau direct.

Despre Centrul Gifted Education
Centrul Gifted Education este o asociaţie non-profit cu misiunea de a descoperi şi de a dezvolta potenţialul copiilor cu abilităţi înalte, printr-o educaţie de excelență, promovând şi utilizând cea mai bună curriculă validată la nivel internaţional de descoperire şi dezvoltare a abilităţilor naturale şi a potenţialului copiilor, modele de bune practici în educaţie, reţele de profesori talentaţi, experţi şi profesionişti în educaţie.  Proiectul este auditat şi recomandat de două Universităţi Internaţionale, CEU Business School şi Johns Hopkins Carey School of Business. Suntem parteneri ai Universităţii Bucureşti, Facultatea de Ştiinţele Educaţiei şi Psihologie, membri ECHA – European Council for High Ability, şi WCGTC – World Council for Gifted and Talented Children.

Web: www.giftededu.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.