Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TenarisUniversity, o investiție pentru educație în industria românească

0

Tenaris confirmă angajamentul său pe termen lung față de industria românească și față de echipa sa din România, inaugurând astăzi TenarisUniversity, o facilitate de ultimă generație pentru dezvoltarea profesională a angajaților, în urma unei investiții de 14 milioane de dolari SUA.

TenarisUniversity - exterior - websized (1)

Training-ul este instrumentul strategic pentru dezvoltarea tehnică și managerială a echipei TenarisSilcotub. În fiecare an, angajații TenarisSilcotub parcurg peste 100.000 de training, pe subiecte tehnice și de management, pe o gamă largă de subiecte – de la sănătate și securitate în muncă la calitate, comercial, supply chain, produse și tehnologii, dar și soft skills.

Peste 70% din orele de instruire sunt livrate de 145 de traineri interni, care constituie corpul de experți ai companiei. „Pe o piață tot mai competitivă, a avea cei mai buni oameni este cheia diferențierii și  succesului pe termen lung. Fabrica din Zalău deservește clienți din întreaga lume, creând țevi care se ridică la înălțimea celor mai exigente cerințe ale industriei. Credem cu tărie că a avea oameni bine instruiți este esențial pentru a crea produse cu adevărat premium”, a spus Michele Della Briotta, Tenaris Area Manager pentru Europa de Est și președintele Consiliului de administrație al TenarisSilcotub.

Noua clădire TenarisUniversity se află în Zalău și are o suprafață totală de 2.600 de metri pătrați. Ea include două amfiteatre, trei săli de training, alte trei laboratoare IT și tehnice, două săli de conferință și spații de birouri.

Toate sălile TenarisUniversity au echipamente de ultimă generație care permit desfășurarea facilă a procesului de predare și învățare: proiecția, luminile și chiar și storurile pot fi controlate printr-un program dedicat, având ca interfață un ecran sensibil la atingere, program care poate fi instalat și pe telefoane mobile. Această abordare le permite trainerilor să se concentreze pe partea importantă a muncii lor, iar participanții să își direcționeze atenția către subiectul training-ului, într-un mediu prietenos. Evenimentele organizate în noua clădire pot fi transmise online printr-un sistem modern de webcast către orice altă locație din lume, inclusiv spre celelalte spații ale TenarisSilcotub din România, precum birourile din București și Cluj sau fabricile din Călărași și Câmpina.

Noua clădire TenarisUniversity va fi de asemenea o punte de legătură între companie și comunitatea locală, găzduind evenimente care sunt parte din inițiativele de dezvoltare socială ale companiei, o altă zonă în care se acordă prioritate educației, ca un reper pentru creșterea sustenabilă, pe termen lung.

Această investiție marchează 10 ani de prezență a Tenaris în România și vine după ani de investiții considerabile în facilități de producție, precum noua linie de fabricație a țevilor destinate industriilor de petrol și gaze (OCTG) și linia pentru țevi destinate industriei energetice, ambele la Zalău, fabrica de prăjini de pompare de la Câmpina, județul Prahova, centrul de servicii din Ploiești sau investițiile în modernizarea oțelăriei din Călărași. Din 2005, Tenaris a investit peste 400 de milioane de dolari SUA în operațiunile sale din România.

Tenaris este lider global în producția și furnizarea de produse tubulare si servicii conexe pentru industria energetică din întreaga lume și pentru alte aplicații industriale. Cu o cifră de afaceri de aproximativ 500 milioane USD / an, o echipă de peste 1.600 de oameni și peste 80% din vânzări destinate piețelor internaționale, divizia sa de producție din România, TenarisSilcotub, operează în șapte locații din țară, într-un sistem industrial integrat care începe cu colectarea fierului vechi și se încheie cu livrarea de produse premium pentru industriile de petrol și gaze, a energiei și auto.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.