Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TenarisSilcotub: Investiții de 700.000 de dolari în educația românească

0

TenarisSilcotub va încheia anul 2014 cu un bilanț de peste 700.000 de dolari investiți în educația românească, în cadrul programelor sale de responsabilitate socială.Prin noile programe educaționale lansate, în acest an, TenarisSilcotub se adresează, în prezent, tuturor celor care urmează o formă de învățământ, de la clasele primare din școlile gimnaziale până la universități.

Cel mai recent eveniment dedicat susținerii educației românești a avut loc chiar astăzi, la București, unde, într-o ceremonie organizată la Palatul Bragadiru, 41 studenți din toată țara au fost recompensați pentru rezultatele lor excelente cu bursele Roberto Rocca Education Program Valoarea unei burse este de 9.600 de lei, reprezentând o investiție totală din partea companiei de 393.600 de lei.

bursieriiRREP2014

Tinerii eligibili pentru acest program au fost cei care studiază la universitățile partenere, iar cei 41 de bursieri au fost aleși pe baza rezultatelor lor academice, a potențialului de lider și a unor aptitudini personale precum capacitatea de a inova sau de lucra în echipă, printr-o selecție realizată de specialiștii TenarisSilcotub în resurse umane.

Dintre bursieri, cel mai numeros grup, de 18 studenți, provine de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Alți 13 urmează cursurile Universității Politehnice din București, câte 4 studiază la Universitatea de Petrol-Gaze din Ploiești și la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași, iar 2 la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Bursele oferite astăzi fac parte din Roberto RoccaEducation Program, prin care Tenaris și grupul Techint susțin, la nivel mondial, studiul ingineriei și științelor aplicate. 80 de universități din 11 țări sunt implicate în acest program, care în România beneficiază de finanțare din partea TenarisSilcotub.

„Inginerii stau la baza progresului tehnic care ne ajută să ne dezvoltăm ca societate, să descoperim noi moduri în care putem construi o viață mai bună, iar acești tineri talentați care au primit astăzi bursele Roberto Roccareprezintă viitorul industriei. Sperăm ca această bursă să îi încurajeze să își urmeze visul și să contribuie la proiectarea lumiide mâine,” a declarat Michele DellaBriotta, Area Manager Tenaris pentru Europa de Est.

Dincolo de răsplata financiară, tinerii bursieri vor avea ocazia să interacționeze cu specialiștii TenarisSilcotub și să beneficieze de mentoratul acestora. Totuși, acceptarea bursei nu este condiționată de vreun angajament față de companie, fiecare tânăr fiind liber să își urmeze cariera pe care o dorește. Bursierii edițiilor precedente au arătat însă interes pentru posturile disponibile în cadrul companiei, o parte dintre ei alăturându-se echipei după absolvirea facultății.

„Pentru studenții noștri, Roberto Rocca Education Program este unul dintre cele mai bune prilejuri de a verifica potențialul pe care îl au pe piața muncii, întâlnindu-se într-un proces riguros de selecție cu un angajator de top. Pentru noi, ca universitate, este în principal un semn că lucrurile se mișcă în România și că spațiul academic intră într-un parteneriat pe termen lung cu marile companii, în cazul de față TenarisSilcotub”, apreciază prof.dr.ing. Tiberiu Dobrescu, prodecan al Facultății de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice, Universitatea Politehnică din București.

Începând cu anul 2014, programele destinate educației finanțate de TenarisSilcotub s-au extins pentru a acoperi toate ciclurile de învățământ. În noul an școlar, 108 elevi din clasa I de la două școli din Zalău, își pot face temele și sunt angrenați împreună în activități educative și recreative și educative în domeniul științei, artei și sportului, printr-un program-pilot Școala după școală, gratuit pentru părinți.Elevii din gimnaziu și liceu participă la activități de educație non-formală în Clubul „Liderii Mileniului Trei”, unde deprind abilități folositoare în viață și viitoarea carieră, precum leadership, inteligență emoțională, negociere sau managementul conflictelor.

331 de elevi din Călărași, Câmpina și Zalău cu cele mai bune rezultate la școală au primit în acest an din partea companiei Burse de Merit; la Zalău, prin programul „STEP”, TenarisSilcotub a investit în ultimii ani în înființarea și dotarea a două laboratoare școlare, unul de pneumatică-hidraulică și unul de electronică-automatizări, deschise tuturor elevilor de la liceele de profil din județul Sălaj, iar un al treilea laborator este în curs de execuție. În paralel, specialiștii companiei și experți ai Ministerului Educației discută despre adaptarea curriculumului școlar la cerințele de pe piața muncii, în așa fel încât absolvenții liceelor tehnice să își poată găsi cât mai ușor un loc de muncă.

La nivel universitar, performanța este răsplătită prin bursele Roberto Rocca, program care include atât burse de studiu cât și burse de doctorat în străinătate.

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – divizia de producţie a Tenaris în România – este cel mai important producător român de ţevi fără sudură de diametre mici utilizate în industriile de petrol și gaze, energetică, mecanică şi auto. Compania are o cifră de afaceri anuală de circa 500 de milioane de dolari și o echipă de peste 1.600 de angajați în 7 locații din România. TenarisSilcotub implementează – în parteneriat cu autorități locale, instituții și asociații neguvernamentale – o serie de proiecte care vin în sprijinul dezvoltării durabile a comunităților în care își desfășoară activitatea, în domenii precum educație, sănătate, sport, cultură și protecția mediului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.