Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Telekom Romania susţine viitorii IT-işti printr-o nouă serie de ateliere Coder Dojo

0
  • 130 de copii au fost înscrişi la Atelierele Coder Dojo pentru anul şcolar 2016-2017
  • 4 ateliere simultane: Scratch, Khan, Java şi Gaming Arduino, deschise atât pentru avansaţi cât şi pentru începători; atelierele sunt susţinute de 10 mentori voluntari

De-a lungul anului școlar 2016-2017, 130 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani vor învăţa programare şi electronică asistată de calculator (pe platforma de dezvoltare Arduino) la atelierele CoderDojo București Nord pe care Telekom le susține de 5 ani.

coderdojotkr2

Atelierele se defăşoară gratuit şi cuprind, lunar, sesiuni simultane de instruire în: Scratch pentru începători şi avansaţi, Khan pentru începători şi avansaţi, Java şi Gaming Arduino.

Copiii şi tinerii participanţi sunt coordonaţi de 10 mentori voluntari, proveniţi atât din mediul de afaceri, cât şi specialişti independenţi care doresc să se implice în educarea tinerei generaţii.

„Susţinut de Telekom Romania, Dojo-ul Bucureşti Nord este primul din ţară, locul unde se antrenează de 5 ani adevăraţi ninja ai tehnologiei.Suntem încântați că numărul copiilor crește semnificativ de la an la an – dovadă a popularității Atelierelor CoderDojo. Copiii învață aici jucându-se, dar ei pot fi viitorii noștri experți în programare sau în dezvoltarea de soluții de tip M2M sau Internet of Things. Credem că ideile lor se vor regăsi într-un viitor nu foarte îndepărtat printre soluțiile de business pe care compania noastră și nu numai le vor dezvolta pentru piață”, spune Ruxandra Vodă, Director Comunicare la Telekom Romania.

Grupa programatorilor începători, formată din 51 de copii, învață noțiuni introductive de programare cu ajutorul a două platforme dedicate celor mici (Khan Academy și Scratch), dar și abordări utile în cele mai diverse limbaje de programare, în funcție de ceea ce îi pasionează. Alți 48 de viitori tineri programatori avansaţi, cu până la 2 ani de activitate în cadrul Dojo-ului, se concentrează pe dezvoltarea de proiecte proprii precum jocuri, website-uri, versiuni pentru jocul Minecraft și aplicații pentru terminale mobile.

Cel de-al treilea atelier este specializat în Arduino (electronică asistată de calculator) şi pregăteşte viitori experţi în tehnologia Internet of Things. Atelierul este deschis copiilor de minim 12 ani, care vor învăța de la zero atât elemente de hardware (circuite electronice simple, cu senzori, LED-uri, motoare, difuzoare, toate controlate de microcontroller-ul de pe platforma Arduino), cât și programare (limbajul pentru platforma Arduino este bazat pe C/C++).

 

Atelierul de Arduino a fost introdus acum doi ani în programul Coder Dojo Bucureşti Nord, fiind primul astfel de curs lansat la nivel național. Explicațiile teoretice privind principiile circuitelor electronice și ale programării sunt însoţite de aspecte practice ale noțiunilor de fizică și matematică învățate la școală, prin intermediul kiturilor de elemente puse la dispoziție gratuit de RoboFun.  Anul acesta, la clasa de Arduino sunt înscriși 14 copii.

Trei tineri vor pătrunde anul acesta tainele limbajului de programare Java, pe care îl vor putea folosi pentru a crea aplicaţii pentru telefon, agenda electronică, palmtop sau intranet.

CoderDojo este o mișcare internațională inițiată în Irlanda în anul 2011, cu scopul de a oferi copiilor interesați un context în care să poată învăța programare într-un mediu informal, prin sesiuni regulate, în afara programului școlar. La Coder Dojo, copiii învață să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicații, programe, jocuri și multe altele. Dojo-urile sunt inițiate, conduse și desfășurate de voluntari.

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați www.coderdojo.ro.

Despre Telekom Romania

Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii inovatoare, fixe şi mobile, pentru o comunitate extinsă de clienți, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii.

În 2015, Telekom Romania a lansat noul concept comercial MagentaONE, oferind pachete integrate de servicii fix-mobil într-o formă simplificată, atât pentru clienţii persoane fizice, cât şi pentru companii. MagentaONE înseamnă un singur Call Center, o singură factură, o singură aplicaţie MyAccount (inclusiv o aplicaţie pe mobil). Prin MagentaONE, Telekom Romania și-a consolidat poziția de lider în furnizarea de soluții complete de telecomunicații și IT&C pentru companiile din România.

Telekom Romania este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.

Telekom este un brand care aparține Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial în industria telecomunicațiilor, cu peste 156 milioane de clienți pentru servicii mobile, 29 milioane de linii fixe și peste 18 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2015). Deutsche Telekom este prezent în peste 50 de țări și are circa 225.000 de angajați la nivel mondial.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.