Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Telekom Romania oferă finanțări în valoare de 60.000 de euro pentru câștigătorii concursului de proiecte Teimplici.ro , ediția 2018

0

Un număr de 37 de proiecte au fost înscrise la cea de-a patra ediție a concursului de proiecte Teimplici.ro desfășurat de Telekom Romania. Pentru ediția 2018, organizată sub umbrela „Educație pentru o nouă generație”, Telekom și-a propus să identifice și să finanțeze inițiative ale organizațiilor non-guvernamentale care au ca scop reducerea abandonului școlar în mediul urban, în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 20 de ani. ONG-urile interesate au putut înscrie maximum două proiecte fiecare pe platforma Teimplici.ro, în perioada 29 octombrie 2018 – 18 ianuarie 2019.

În urma evaluării intermediare, un număr de 7 proiecte au intrat în etapa finală, constând în prezentarea proiectelor în fața juriului. În urma interviului cu juriul desemnat şi în conformitate cu Regulamentul concursului, au fost selectate 3 proiecte care vor beneficia de fonduri totale în valoare de 60.000 de euro din partea Telekom, în cursul anului 2019.

La cea de-a patra ediție a concursului de proiecte Teimplici.ro am dorit să abordăm una dintre problemele majore cu care ce confruntă învățământul românesc, abandonul școlar. Un criteriu important în selecția proiectelor a fost reprezentat de utilizarea soluțiilor tehnologice sau introducerea de noi tehnologii în procesul educațional, pentru a aduce un element de atractivitate în activitățile didactice, dar și pentru a-i familiariza pe elevi cu tehnologia. Această abordare este în linie și cu strategia companiei, de a susține transformarea digitală prin facilitarea accesului la tehnologie pentru întreaga societate românească”, a declarat Florina Șerban, Expert Responsabilitate Corporativă, Telekom Romania.

Proiectele câștigătoare sunt:

  1. EDULIER – PENTRU TEENE(RI)”, inițiat de Asociația Edulier, care are ca obiectiv sprijinirea elevilor din orașul Buftea, județul Ilfov, prin crearea unei rețele de resurse de mentorat și platforme online care să conducă la reducerea ratei de absenteism/abandon școlar.

  2. DĂM UN BYTE DE AJUTOR!”, inițiat de Asociația Ateliere fără Frontiere, care urmărește reducerea abandonului școlar în rândul elevilor din orașele județului Hunedoara prin oferirea accesului la resurse online, la platforme de învățare, la cercuri de programare și robotică din cadrul școlilor care vor fi dotate cu calculatoare.

  3. ȘCOALA ȘI VIITORUL MEU”, inițiat de Junior Achievement România, care are ca scop prevenirea abandonului școlar și reducerea absenteismului în școli gimnaziale din localități urbane mici din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova și Suceava, precum și creșterea performanțelor școlare ale elevilor prin dezvoltarea competențelor esențiale pentru o viitoare meserie sau profesie.

Juriul TeImplici.ro, ediția 2018, a fost format din: Cristina Bazavan – Blogger, jurnalist Europa FM, Radio 21, Alina Liciu – Fondator și managing Partner The Azores Sustainability & CSR Services, Simona Iftimescu – Expert Educațional, Cadru didactic asociat al Facultății de Psihologie și Științele Educației, Ciprian Fartușnic – Cercetător Științific principal la Institutul de Științe ale Educației și Florina Șerban – Expert Responsabilitate Corporativă, Telekom Romania.

De la lansarea din 2014 și până în prezent, 33 proiecte au primit finanțare din partea Telekom prin concursul de proiecte Teimplici.ro, valoarea fondurilor oferite pentru implementarea acestora fiind de aproximativ 250.000 de euro.

Mai multe informații despre proiect sunt disponibile pe website-ul campaniei, www.teimplici.ro.

Despre Telekom Romania

Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienți, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii.

Soluțiile noastre deschid o lume infinită de oportunități de a împărtăși cele mai frumoase și emoționante experiențe cu familia, prietenii, colegii și cu cei din jurul nostru. Misiunea noastră este să îmbogățim viețile oamenilor, oferindu-le acestora servicii integrate fixe și mobile, tehnologii de ultimă generație 4G, fibră optică, precum și Internet TV, care aduce utilizatorilor o nouă experiență de divertisment, cu acces la conținut exclusiv și de calitate, pe toate ecranele, și funcționalități interactive avansate. Telekom Romania este partenerul de încredere al companiilor, pentru care oferim soluții complete de comunicații și IT&C. Rețeaua noastră conectează oameni, mașini și conținut, pentru un viitor mai bun, mai sigur și mai simplu.

Telekom Romania este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.

Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.