Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Telekom Romania lansează a patra ediţie a proiectului Teimplici.ro, prin care susţine iniţiative de reducere a abandonului şcolar

0

Telekom Romania anunţă o nouă ediţie a concursului de proiecte Teimplici.ro, prin care își propune să identifice și să finanțeze inițiative ale organizațiilor neguvernamentale care au ca scop reducerea abandonului școlar în mediul urban.

Sub umbrela „Educație pentru o nouă generație’’, Teimplici.ro, ediția 2018 își propune să ofere finanțări de până la 30.000 de euro pentru fiecare proiect selectat. Valoarea totală a finanțărilor acordate în cadrul ediţiei din acest an a proiectului este de 60.000 de euro.

Din păcate, rata abandonului şcolar în România se menţine la cote ridicate, ceea ce face ca acest fenomen să fie una dintre marile provocări ale sistemului național de educație. În acest context, ne-am dorit ca prin ediţia de anul acesta a proiectului Teimplici să venim în sprijinul tinerilor care abandonează şcoala şi să contribuim la combaterea acestei tendinţe îngrijorătoare. Împreună cu ONG-urile selectate, vom sprijini adolescenții cu vârste între 12 şi 20 de ani să își continue studiile. Pentru început ne vom concentra eforturile pe reducerea abandonului în mediul urban, dar ne dorim ca proiectul Teimplici să continue în această direcţie şi în viitor şi să atragă tot mai multe organizaţii care desfășoară astfel de proiecte educaționale, inclusiv în mediul rural, unde fenomenul abandonului şcolar este cu atât mai pregnant”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Communication Director, Telekom Romania.

Organizaţiile neguvernamentale pot înscrie maximum două proiecte fiecare, pe platforma Teimplici.ro. Perioada de înscriere este 29 octombrie – 18 noiembrie 2018, ora 23.59.

Prin platforma Teimplici.ro vor fi finanțate proiecte care se desfășoară pe teritoriul României, în mediul urban, și care se adresează adolescenților și tinerilor cu vârste între 12 şi 20 de ani. Un criteriu important de selecţie a proiectelor îl reprezintă utilizarea soluțiilor tehnologice sau introducerea de noi tehnologii pentru atingerea obiectivelor și scalarea impactului (de exemplu, crearea de platforme educaționale, aplicații mobile, cursuri online, consiliere online, cluburi educaționale mobile).

Rezultatele așteptate au în vedere comportamentul şi atitudinea elevilor faţă de şcoală, reducerea numărului de absențe, creşterea performanțelor la învățătură, ca premise pentru atingerea obiectivului final, respectiv reducerea ratei abandonului școlar.

Mai multe detalii despre condiţiile de participare şi despre criteriile de eligibilitate a proiectelor sunt disponibile pe website-ul concursului, în secţiunea Regulament.

Proiectele vor fi evaluate în perioada 19 – 23 noiembrie 2018. Vor fi selectate 7 proiecte finaliste. În a doua etapă, în data de 7 decembrie 2018, cele 7 proiecte vor fi susţinute în faţa unui juriu și vor fi anunţaţi câştigătorii concursului Teimplici.ro, ediţia 2018.

Mai multe informații despre proiectul Teimplici.ro sunt disponibile pe website-ul www.teimplici.ro. 

Despre Telekom Romania

Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienți, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii.

Soluțiile noastre deschid o lume infinită de oportunități de a împărtăși cele mai frumoase și emoționante experiențe cu familia, prietenii, colegii și cu cei din jurul nostru. Misiunea noastră este să îmbogățim viețile oamenilor, oferindu-le acestora servicii integrate fixe și mobile, tehnologii de ultimă generație 4G, fibră optică, precum și Internet TV, care aduce utilizatorilor o nouă experiență de divertisment, cu acces la conținut exclusiv și de calitate, pe toate ecranele, și funcționalități interactive avansate. Telekom Romania este partenerul de încredere al companiilor, pentru care oferim soluții complete de comunicații și IT&C. Rețeaua noastră conectează oameni, mașini și conținut, pentru un viitor mai bun, mai sigur și mai simplu.

Telekom Romania este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.

Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.