Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Telegraful electoral lansează seria de podcasturi de informare pentru tinerii votanți

0

Te-ai născut în anul 2000±2? Probabil că ai pentru prima dată drept de vot. Noi ne-am propus ca primul tău vot să fie unul informat. Să fie reprezentativ pentru nevoile tale și ale comunității din care faci parte. Oare şi tu crezi că ţi-ar fi util să înțelegi mecanismele decizionale dintr-o democrație? Oare ştii de fel de cerințe politice poți avea de la reprezentanții tăi? Oare ai vrea să afli cum să triezi informația la care ești expus/ă? Telegraful Electoral îți oferă câteva răspunsuri la aceste întrebări şi te ajută să-ţi croieşti propriul drum către aceste năzuinţe.

Am lansat o serie de podcasturi scurte numai bune de ascultat în autobuz, în drum spre școală, spre întâlnirile cu prietenii sau poate chiar spre secția de votare! Episoadele de până acum au forma unor conversații cu tineri ca tine. Dar vom adăuga şi episoade în format de prezentări, pe baza întrebărilor pe care le-am cules în atelierele de antrenament civic cu liceeni. Pentru a înțelege mai bine care sunt nevoile tinerilor alegători şi pentru a dezvolta pachetul nostru de informaţii, ne-am întâlnit în luna mai cu liceeni din Brașov și Galați, iar în iunie vom continua la Sinaia. Provocarea lansată liceenilor, în cadrul acestor ateliere, este de a lucra împreună cu noi la crearea şi publicarea de podcasturi.

Seria de podcasturi Telegraful Electoral este publicată treptat, înainte și după alegerile pentru Parlamentul European, pentru că urmează încă 18 luni de scrutinuri electorale—alegeri prezidenţiale în noiembrie 2019, alegeri locale în iunie 2020 şi alegeri parlamentare în decembrie 2020. Scopul întregii serii de podcasturi este de a forma și consolida atitudini democratice, respectiv de a atrage interesul tinerilor pentru treburile cetății, pentru deciziile publice.

Ascultă-ne și dă mai departe vestea! Aici sunt primele cinci episoade:

Episodul TE01: Votul este un drept sau o obligaţie?

Episodul TE02: Ce-aş putea obţine prin votul pentru Parlamentul European?

Episodul TE03: La 26 mai, votăm în calitate de cetăţeni români sau europeni?

Episodul TE04: Cum ne ferim de eventuale dezinformări în campania electorală?

Episodul TE05: Ce anume (nu) aflăm din campania electorală?

Mai multe despre proiect afli la https://telegraful.net/douamii/ sau pe https://facebook.com/telegraful/. Seria de podcasturi este disponibilă şi pe https://www.youtube.com/playlist?list=PLris36WprTtSF2wltuw3G0Wm844BECzj4.

#inovarecivică, #curajînainte, #informează_te, #dedataastavotez

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries (www.inovarecivica.fdsc.ro).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.