Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tehnologia de business facilitează accesul tinerilor la o educaţie practică pentru viitoarea profesie

0

– Peste 55% dintre tinerii din program se simt mai pregatiti pentru a aplica la un job –

Pentru al treilea an, Accenture Romania si Junior Achievement au folosit tehnologia de business pentru a facilita accesul tinerilor, elevi si studenti, la sesiuni practice pentru pregatirea lor pentru profesie si cariera. 

Prin parteneriatul cu Junior Achievement Romania, Accenture a sustinut in acest an scolar desfasurarea la clasa a activitatilor din programele „Tehnici de comunicare” si „Succesul Profesional” pentru 700 de elevi, din 42 de institutii de invatamant* din 17 localitati. Consultanti voluntari Accenture au derulat 4 sesiuni de training online la care au participat peste 190 de elevi si studenti, in care tinerii au invatat cum sa scrie corect un CV, cum sa comunice eficient prin e-mail, cum sa isi organizeze timpul si ce inseamna comunicarea asertiva.

„Consider ca sunt mai pregatit pentru viata reala pentru ca mi se pare ca scrierea unui CV si prezentarea la interviu sunt mult mai usoare, dupa ce am participat la aceste traininguri. – Ionut, student, Bucuresti.”

logo Junior Achievement Young EnterpriseEste al treilea an cand Accenture si Junior Achievement folosesc o platforma de lucru moderna folosita de universitati de prestigiu din Statele Unite pentru a facilita educatia pentru profesie si cariera  a tinerilor. Aceasta tehnologie permite accesul la notiunile si exemplele prezentate in training indiferent de localitatea unde se afla elevul sau studentul, atat in timp real, cand pot adresa si intrebari consultantului voluntar, dar si ulterior, tinerii avand acces la sesiunea inregistrata si disponibila pe www.succesulprofesional.ro

Acest program contribuie la dezvoltarea abilitatilor personale ale tinerilor, identificarea competentelor necesare la angajare si a legaturilor dintre scoala, loc de munca, aptitudini, valori si cerinte. Prin participarea in program, tinerii capata o viziune mai clara asupra viitoarei cariere profesionale, asupra rolului in comunitatea din care fac parte si a necesitatii educatiei pentru viitor.

„Prin proiectele educationale derulate cu Junior Achievement contribuim la initiativa globala de responsabilitate sociala corporativa a companiei noastre „Skills to Succeed”. Aceasta are ca scop ca, pana in anul 2015, sa ajute 500.000 de persoane sa dobandeasca abilitati de a-si gasi un job sau de a dezvolta o afacere.”, declara Alina Badea, Corporate Citizenship Lead, Accenture Romania.

„Pentru mine a fost o situatie inedita in care a trebuit sa impartasesc experienta mea cu elevi, deci cu persoane din afara mediului cu care sunt familiarizata.  Am avut o sesiune reusita si asta datorita participantilor care au fost activi si au pus multe intrebari. Am simtit o mare satisfactie in timpul trainingului, atunci cand observam ca elevii sunt curiosi, ca raspund. In timpul, trainingului un elev mi-a scris in platforma de training ca este la o clasa de informatica, dar ca nu a participat la nicio sesiune despre comunicarea pe e-mail de la care sa invete atatea lucruri cu adevarat aplicabile in viata de zi cu zi. Astfel de afirmatii ma motiveaza sa fiu voluntar si sa doresc sa repet intreaga experienta.” a declarat Diana Ionescu, consultant voluntar, Global Process Expert and Training Coordinator, Accenture Romania.

Am acceptat cu bucurie propunerea de a sustine trainingul pe time management. Cred ca nu e niciodata prea devreme sa invatam sa ne organizam eficient timpul si sa putem realiza tot ce ne dorim. Elevii care au participat la sesiune s-au aratat interesati si au apreciat initiativa. Cred ca acest proiect este util fiindca experienta din mediul de business este impartasita acolo unde maine va fi necesara.” a declarat Sergiu Borulea, consultant voluntar, Service Delivery Lead, Accenture Romania.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.