Tehnici de vorbire și dictie sau cum poți crește încrederea copilului tău

0

Problemele sau micile dificultăți de vorbire din copilărie pot duce mai târziu la dezvoltarea unor complexe ce nu pot fi neglijate – copilul își pierde încrederea în forțele proprii, nu comunică și se poate izola de societate.
Numeroase studii arată că stresul din copilărie determină probleme de sănătate la adulți, pornind de la dificultăți de gestionare a emoțiilor, o inteligență emoțională scăzută, depresii sau afecțiuni mult mai grave.
Smart Education lansează astfel un nou curs dedicat copiilor, este vorba despre Tehnici de vorbire și dicție, susținut de cunoscuta jurnalistă TV Raluca Tache.

Foto2

“Să știm cum să vorbim este foarte important, atunci când știm ce să vorbim! Atitudinea noastră, felul în care ne prezentăm, modul în care vorbim sunt esențiale pentru a reuși în viață, iar aceste deprinderi pot fi învățate din copilărie. De aceea lansăm un atelier inedit pentru cei mici, în cadrul căruia Raluca Tache, specialist în dicție și prezentator TV, va pregăti copiii pentru o vorbire impecabilă!”, spune Corina Tanasiciuc, Managing Director Smart Education.

Tehnicile de vorbire și dicție sunt utile pentru toți copiii: fie că au un defect de vorbire (rârâit, sâsâit, vorbire zonalâ), fie că vorbesc prea repede, prea tare și își pierd răsuflarea, sau dimpotrivă, vorbesc prea încet sau prea rar. De asemenea, un copil timid poate fi ajutat să își gestioneze emoțiile și să se exprime fluent în fața unui public.

“Este foarte important să conștientizăm, în primul rând, propriu tip de vorbire – daca nu realizăm unde greșim nu ne putem corecta. Apoi îndreptăm problema prin exerciții concrete, dar urmărim și modul în care putem capta atenția interlocutorului și ne putem depăși teama de a vorbi în public. Acesta nu este doar un curs de dicție, este unul care pregătește copilul pentru viitoarele interacțiuni și, mai ales, adultul de mâine”, explică Raluca Tache, specialist în dicție.

Tematica de curs include: identificarea eventualelor probleme de dicție specifice fiecărui copil, exerciții pentru optimizarea consoanelor S și J, pentru corectarea sigmatismului (pentru sunetul S), pentru corectarea graseierii (sunetul R), exerciții „încurcă limba”, exerciții pentru tonul vocii și ritmul vocii, învățăm să ne prezentăm cursiv și fără emoții, exerciții de comunicare nonverbală – cum ne mișcăm când vorbim în fața cuiva.

Foto1_Raluca Tache

Smart Education organizează ateliere pentru dezvoltarea personală a copiilor – artă teatrală, pictură, educație financiară, antreprenoriat, șah, cursuri de limba engleză și limba germană.

Echipa Smart Education este formată din traineri tineri, profesioniști, care încurajează crearea unei atmosfere permisive și relaxante, pentru a facilita spontaneitatea, libertatea de exprimare și mai ales accesarea resurselor creative ale copiilor. Cei mici învață să relaționeze eficient într-un grup, să își depășească emoțiile, devenind mai încrezători și descoperindu-și talentele.

Pentru detalii suplimentare despre atelierele Smart Education, programul before și after school, atelierele gratuite sau taberele, accesați site-ul și pagina de Facebook.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.