Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Teenpod – expoziție de artă creată de și pentru adolescenți

0

În limba engleză, pod înseamnă păstaie. Prin analogie, această expoziție va cuprinde părți din ce înseamnă să fii adolescent/ă în România și în Republica Moldova.

Ai între 13 și 19 ani? Ești pasionat/ă de artă și faci fotografii, filmezi cu telefonul sau desenezi pe tableta grafică? Vrei să-ți promovezi lucrările? Dacă răspunsul este DA la cel puțin una dintre întrebări, credem că expoziția virtuală din cadrul proiectului Compas Cultural 2020 este perfectă pentru tine.

Viața unui adolescent este complexă și epuizantă. O lume întreagă pare să fie împotriva ta, iar uneori nici prietenii sau familia nu fac eforturi sa te înțeleagă. Am exagerat puțin? Ne place dramatismul, așa că îți oferim șansa să te exprimi despre cele mai frumoase sau cele mai dificile experiențe adolescentine în cel mai dramatic mod: ARTA!

 

Dacă dorești ca lucrările tale să facă parte din această expoziție, așteptăm propunerile pe adresa andrada@bloczero.ro. E-mailul tău trebuie să conțină:

  • Un video de maxim 3 minute, una sau mai multe fotografii sau ilustrații digitale;

  • O scurtă descriere, în care ne spui ceva despre tine și motivul pentru care candidezi;

  • O scurtă descriere a lucrării (titlu, autor, an, concept)

Termenul pentru trimiterea lucrărilor este 04.09.2020, ora 23:59.

Selecția finală va fi făcută de participanții la proiectul Compas Cultural, zece adolescenți care se pregătesc să devină manageri de hub cultural în orașele lor. Lucrările vor fi disponibile pentru vizualizare pe site-ul www.compas-cultural.bloczero.ro.

Lansarea expoziției va fi transmisă live pe Facebook, având ca invitați toți participanții, alături de tinerii organizatori, și va consta într-o discuție deschisă despre adolescență, artă și tehnologie.

Compas Cultural este un program de pregătire a adolescenților care își doresc să fie manageri de hub cultural în orașul lor. Lunile iulie și august au însemnat o succesiune de ateliere în care cei zece participanți au deprins din secretele organizării de evenimente cultural-artistice, iar în luna septembrie vom organiza împreună expoziții, vizionări de film și spectacole de artă performativă și lectură.

Un proiect implementat cu sprijinul One World România la Școală și Mai Mult Verde, prin proiectul Cu apele curate.

Parteneri locali: Centrul Alexandru Marghiloman (Buzău), Teatru „George Ciprian” (Buzău), Muzeul Județean Buzău, Muzeul Municipal Călărași din cadrul Primăriei Municipiului Călărași, Cinema „Arta” Cluj, Biblioteca Județeană Drobeta-Turnu Severin

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Guerilla, revista Zeppelin, AIVImedia.hub, Școala9

Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care pot fi folosite rezultatele proiectului. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.