Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TEDxConstanța 2018 – We are legacy! – Line-up complet!

0

CONSTANȚA – Line-up-ul cu vorbitorii remarcabili de pe scena TEDxConstanta 2018 este complet! 11 oameni deosebiți vin la Constanța pe 27 Octombrie, pentru a schimba idei ce merită împărtășite. Personalități, agenți ai schimbării, entuziaști TEDx și voluntari care cred în implicarea activă în dezvoltarea comunității lor – la un loc pentru o zi de networking și dialog pe tema We are legacy!

Cei 11 vorbitori care ne vor împărtăși din experiențele lor de viață, din ceea ce au creat și construit de-a lungul timpului și ne vor spune povești deosebite sunt:

 • Mihaela Tatutrainer acreditat ANC în Tehnica și Arta Livrării Discursului. Mihaela Tatu iubește cuvintele și crede în redescoperirea și conservarea frumuseții limbii române. Este parte din grupul Toast Masters și moderator permanent al evenimentului Business Days. Mai mult, Mihaela Tatu dă voce personajelor din desene animate, înregistrează audio book-uri și prezintă diverse evenimente.

 • Cristina Chiramembru fondator al Asociației Arché, ONG care se ocupă cu protecția și promovarea patrimoniului. În prezent este coordonatoarea serilor de povești în Constanța, Tomis Heritage Storytelling Evenings, și membră a echipei Casino Rush care a obținut includerea Cazinoului din Constanța pe lista celor mai periclitate 7 monumente din Europa.

 • Ștefan Pălăriemembru fondator și membru al consiliului de conducere al organizației non-profit „Școala de Valori”. Pasionat de educație, voluntar și contribuitor la organizațiile internaționale non-profit – AIESEC și Junior Chamber International, Ștefan are experiență impresionantă în domeniul relațiilor cu clienții multinaționali – Procter & Gamble și IBM Romania, cât și în Training & HR Consulting – peste 15 ani de muncă.

 • Adelina Tonceaninițiator al programului „Niciun copil singur în spital”. Cu abilități avansate de gândire strategică și capacitate antreprenorială sporită, a construit un portofoliu solid de realizări în diferite domenii de expertiză: PR, afaceri publice, afaceri guvernamentale, mass-media, comunicare, finanțe, vânzări, management și instruire. S-a implicat continuu în muncă și acțiuni pentru comunitate: „Dați Aripi” România – dedicat copiilor diagnosticați cu cancer; Carmen Silva – dedicat persoanelor cu dizabilități și handicap neuro-motor; „Let’s do it, România”, etc.

 • Simona Adammanager de comunități, pasionată de bună guvernare și incluziune socială. De la 19 ani, Simona a lucrat în mediul bancar, dar și pentru Microsoft România, unde a coordonat programele dedicate mediului academic. A fost director de cabinet al secretarului de stat Valeriu Nicolae, în cadrul Cabinetului Cioloș, fiind și co-autor al Pachetului Integrat pentru Combaterea Sărăciei. Din 2017, după o bursă în Statele Unite a Departamentului de Stat American, pune umărul la crearea și consolidarea Platformei România 100 și a comunităților locale civice RO100.

 • Oana Țoiu antreprenor social. Oana a gestionat incluziunea socială și antreprenoriatul social ca secretar de stat în Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în Guvernul Dacian Cioloș. Înainte de a servi în mediul public, a lucrat în mediul ONG și în mediul privat ca antreprenor, iar una dintre afacerile sociale la care a pus umărul, Mesteshukar ButiQ – o rețea de producători meșteșugari de etnie romă și designeri internaționali, a fost premiat în 2013 de Comisia Europeană ca una dintre cele 10 idei de inovare socială de includere în muncă din Uniunea Europeană.

 • Vlad Tăușance designer, facilitator și antrenor în creativitatea și inovație aplicată. Are peste 12 ani de experiență în jurnalism ca freelancer, inclusiv conținut pentru proiecte online. Are articole publicate în Esquire, Cosmopolitan și GQ. În prezent, scrie în calitate de cronicar pentru Cosmopolitan România.

 • Victor Rotariu – creator Avantgarde Savage, un model radical nou despre mintea umană pentru a putea crea vieți mai bune, mai libere.

 • Claudiu Butacu președintele Asociației Solar Decatlon București. Reprezentant al României în cadrul World Energy Council, ales în TOP 100 Future Energy Leaders. Este cofondator la energiaTa.org, un proiect ce vizează facilitarea obținerii de autorizații de către micii producători de energie. Lucrează în echipa de realizare a strategiei energetice naționale privind regimul rezidențial, iar în ultimii trei ani a contribuit la realizarea proiectului EFdeN, ce a presupus construcția unei case solare cât mai eficientă și independentă energetic.

 • Aylin Cadîr cântăreață și actriță română de origine turcă, născută în Constanța. S-a remarcat pe scenă în anul 2002, în cadrul concursului „Alege Asia“, în urma căruia a înființat formația Pops. Ulterior, a jucat în mai multe seriale TV și piese de teatru.

 • Iulian Angheluță fondatorul Asociației Free Miorița. Contribuie la proiectul Lumină pentru România, o campanie prin care descoperă zonele defavorizate și aduce lumină în casele celor care nu au curent electric. De-a lungul timpului, s-a implicat în tot felul de acțiuni sociale, de ecologizare, sau reîmpădurire a unor zone sensibile.

Evenimentul va avea loc la Zenith Conference & Spa Hotel, în stațiunea Mamaia, și va aduce în prim-plan personalități marcante care vor trata subiecte dintre cele mai diverse, precum inovație, performanță ori artă – toate în contextul curent.

Un plus de valoare pe care îl aduce TEDxConstanta anul acesta este TEDxLab, concretizat într-un spațiu dedicat științei si tehnologiei. Muzeul Memoriei, roboței, oameni recunoscuți internațional pentru aportul lor în domeniu, imprimante 3D. Toate aceste tehnologii inovatoare își propun să întrerupă mediile educaționale și de formare profesională și să lase în urmă o bază solidă pentru progres.

Jocuri de cuvinte, anecdote care stârnesc zâmbete și stare de bine. Provocări, palme transpirate, genunchi moi, un sentiment de amețeală, oameni deosebiți și povești frumoase. Inovație, mișcări sociale, pasiune. Ce-a fost, ce-am învățat și ce lăsăm în urmă.

We are legacy! creionat în idei care merită împărtășite. TEDxConstanța 2018. La malul Mării Negre.

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul evenimentului, respectiv la adresa: http://tedxconstanta.ro/pages/cumpara-bilete/.

Pentru mai multe informații despre eveniment, de la cum puteți deveni voluntari, la cum puteți susține evenimentul, vă rugăm accesați www.tedxconstanta.ro.

Conferința TED oferă șabloanele generale pentru programul TEDx, dar evenimentele individuale, precum și TEDxConstanta sunt organizate independent.

www.tedxconstanta.ro

Despre TEDx

Un eveniment TEDx este o întâlnire locală unde se alternează discursuri live și clipuri înregistrate la conferințele TED.

Evenimentele TEDx sunt planificate și coordonate independent, pe conceptul de la comunitate la comunitate. Fiecare eveniment este dezvoltat independent, fiind unic la nivel de conținut și design, dar totodată, cu caracteristici comune.

Un eveniment TEDx este organizat de voluntari din comunitatea locală și, ca orice alt eveniment TED, nu conține nicio urmă de agendă comercială, religioasă sau politică. Scopul evenimentului este să reprezinte o scânteie pentru conversații, conectare și comunitate.

Toate evenimentele TEDx prezintă probleme variate și o diversitate de voci din mai multe discipline. Până la urmă, unde este distracția fără puțină diversitate?

Mai multe detalii despre TEDx aici.

Despre TED

“TED” vine de la Technology, Entertainment, Design, trei domenii largi care, în mod colectiv, ne modelează viitorul.

TED în sine se distinge de alte conferințe. Este vorba despre discursuri de 18 minute, sau mai puțin, ce abordează cu pasiune unele dintre cele mai inovative idei de pe planeta.

Speakerii TED și TEDx abordează cele mai dure întrebări ale umanității, încercând să răspundă cu inovație, spirit întreprinzător și optimism.

TED este o suită de discursuri scurte, pregătite cu atenție, demonstrații și performanțe ce concentrează o idee și o gamă largă de subiecte pentru a promova învățarea, inspirația și curiozitatea spre a provoca o serie de conversații care contează cu adevărat.

TED este o serie de conferințe globale inițiată în Statele Unite în 1984, organizate pentru a răspândi ideile ce merita promovate.

Mai multe despre misiunea TED aici.

Urmăriți TED pe Twitter la twitter.com/TEDTalks, sau pe Facebook la facebook.com/TED.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.