Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tedi lansează programul educativ Şcoala siguranţei

0

Tedi lansează, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi cu Poliţia Română, programul Şcoala siguranţei, adresat elevilor aflaţi în primul an de studiu.

logo Scoala Sigurantei Tedi
Demarat în luna septembrie, programul se va desfăşura pe tot parcursul anului şcolar 2015-2016. Scopul programului este informarea copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii prin metode educative specifice vârstei lor pentru gestionarea acestora.

În programul Şcoala siguranţei Tedi s-au înscris 645 de şcoli din 415 localităţi, însumând un total de 30.023 elevi de clasa I.

„Tedi este preocupat de dezvoltarea armonioasă a copiilor, de procesul de transformare a acestora în adolescenţi atenţi şi responsabili. Ca parte a acestei preocupări, Tedi a creat programul Şcoala siguranţei, al cărui scop îl reprezintă însuşirea de către elevii din clasele I a informaţiilor privind siguranţa în diferite situaţii: în drum spre şcoală, la şcoală, acasă sau în timpul vacanţelor. Alături de şcoală şi familie, considerăm utilă implicarea noastră în formarea celor mici şi vom rămâne consecvenţi în derularea acestui tip de programe”, a declarat Mihaela Greluş, director de marketing, Tymbark Maspex România.

„Educarea copiilor în domeniul siguranței este un proces de durată, care necesită cunoștințe, exercițiu și multă implicare, atât din partea părinților, cât și a învățătorilor. Tocmai de aceea, suntem interesaţi ca activităţile didactice specifice formării abilităților de viață să fie cât mai prezente în şcolile din România. Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice susţine programul Şcoala siguranţei şi îl apreciază ca fiind foarte util în direcţia creşterii siguranţei elevilor atât la școală și acasă, cât și în spații rutiere, sociale, de timp liber și virtuale” a declarat Rodica Diana Cherciu, inspector general în cadrul Direcției Generale Învățământ Preuniversitar, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

„Şcoala siguranţei oferă posibilitatea de a-i asigura pe cei mici că prietenii lor, poliţiştii, vor fi întotdeauna alături de ei, la nevoie. Pentru Poliţia Română siguranţa cetăţenilor, indiferent de vârstă, reprezintă o prioritate.”, a declarat comisarul – şef de poliţie Constantin Stroescu, directorul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţia Română va fi prezentă în cadrul programului prin delegarea mai multor angajaţi care vor informa copiii despre potenţialele pericole şi le vor oferi soluţii privind gestionarea acestora.

După primele activităţi desfăşurate în cadrul programului Şcoala siguranţei Tedi, Doroş Ioana, prof. înv. primar la Colegiul Naţional Petru Rareş, Beclean, Bistriţa-Năsăud ne-a transmis: Programul Şcoala siguranţei este atractiv, interesant, elevii înţeleg mai bine importanţa siguranţei vieţii noastre, necesitatea protecţiei în faţa pericolelor şi reuşesc să găsească cele mai bune soluţii în situaţii inedite, în momentele în care părinţii nu sunt în preajma lor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.