Teatrul Ion Creangă, Editura Egmont și Asociația LumeBună oferă celor mici reviste şi dvd-uri cu poveşti reinterpretate

0

În perioada imediat următoare, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar se vor afla în prima vacanţă a anului școlar. Cu această ocazie, Teatrul Ion Creangă, Editura Egmont și Asociația LumeBună prin proiectul Călătorie educativă în lumea satului, vin întâmpinarea lor, oferindu-le alternative pentru petrecerea timpului liber.                                                                                                                                                                    

Sub egida “Educație, Cultură. Creativitate. în lumea celor mici”, cele trei organizații au pornit un parteneriat menit să aducă celor mici bucurii și momente frumoase pe parcursul vacanței de toamnă. O serie de școli, centre de plasament și grădinițe din întreaga țară vor primi reviste cu dvd-uri și cărți spre a fi oferite claselor primare, iar Teatrul Ion Creangă programează cele mai îndrăgite spectacole ale sale în această perioadă. Totodată, în weekendul 3-4 noiembrie, copiii însoțiți de părinții lor la sala de spectacole, vor primi reviste cu dvd-uri, puse la dispoziție de Editura Egmont.                                                                                                                                              

Lista școlilor, centrelor de plasament și a grădinițelor este compusă din parteneri cu tradiție ai celor 3 organizații, instituții cu care Teatrul Ion Creangă, Editura Egmont și Asociația LumeBună au mai colaborat de-a lungul timpului în diverse împrejurări și le cunosc nevoile. Acestea sunt:

Grădinița 203, București

Grădinița 50, București

Grădinița nr. 8 „Licurici”, București

Școala nr. 19 „Tudor Arghezi”, București

Euclid Afterschool din București

Școala Centrală, București

Școala nr. 98 „Avram Iancu”, București

Școala nr. 120 „Mărțișor,  București

Școala nr. 129 „Elena Farago”, București

Centrul Copii Străzii de la Secuilor

Centrul primire-urgențe copii abuzați, București

Școala nr.19, București

Școala nr. 3, București

Școala nr. 192, București

Școala nr. 186, București

Grădinița Miruna, București

Școala din Brebu, Prahova

Școala din Vatra Dornei, Suceava

 

Totodată, pe lângă această campanie, Teatrul Ion Creangă așteaptă micuții și pe perioada vacanței la Teatrul poveștilor pentru întreaga familie. Programul spectacolelor poate fi urmărit pe www.teatrulioncreanga.ro și pe pagina de Facebook Teatrul Ion Creanga. În weekendul 3-4 noiembrie, cei care vor veni la reprezentații, vor primi în dar reviste cu dvd-uri, oferite de Editura Egmont.

Să ne bucurăm de prima vacanță, dar să ne petrecem timpul liber cu folos!

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local. Misiunea sa este de a crea şi promova spectacole de teatru de înaltă valoare artistică, de a coordona şi implementa programe de cercetare şi proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, părinţilor sau tutorilor legali. Parteneri media ai Teatrului Ion Creangă: Itsy Bitsy, 24 Fun, Art Act Magazine, Calendar Evenimente, Onlinegallery.ro, Gradinițe.com, GrădinițeBucurești.ro, MondoNews, Port.ro, PRwave, RFI România, SuperBebe, UrbanKid.

Egmont România este liderul publicațiilor pentru copii în România, fiind deținătoare a drepturilor de publicare sub licența celebrelor companii Disney, Mattel, Sanrio, Hasbro. O mulțime de povești clasice de succes se regăsesc printre titlurile lansate de Egmont: 101 Dalmațieni, Doamna și Vagabondul, Lion King, “Cenușăreasa”, “Frumoasa și Bestia”, “Cartea Junglei”, “Mica Sirenă”, etc. În ceea ce privește segmentul publicațiilor pentru copii, Egmont reprezintă o importantă forță editorială, publicând peste 15 reviste (lunare sau bilunare), dintre care le amintim pe: “Princess”, “Maşini”, “Tinkerbell”, “My Little Pony”, “Hot Wheels”, “Thomas”, “Barbie”, “Monster High”, “Tom și Jerry”, “Spider-Man”, “Hello Kitty”. De asemenea, filmele de succes din ultimii ani, adresate copiilor, au fost marcate de către Editura Egmont prin  lansarea a cel puțin unei publicații (“Mașini”, “Neînfricată”, “Tangled”, “Epoca de Gheaţă 4”, “Prințesa și broscoiul”, “Pirații din Caraibe”, etc).

Asociația LumeBună, proiectul Călătorie educativă în lumea satului este un proiect educative având ca misiune: crearea de programe educative ca sursă de inspiraţie în educaţia copiilor din mediul urban şi rural programe ce au rolul de a dezvolta potenţialul creativ al acestora, de a-I provoca să descopere natura şi lumea satului – prin bucuria activităţilor ludice. Proiectul a debutat în 2011 – iar drumul prin frumoasa lume a satului a poposit pana in prezent în 3 sate şi a făcut fericiţi peste 250 de micuţi, (re)descoperind BUCURIA JOCURILOR! Copiii beneficiari ai proiectului se bucura de zeci de activităţi de educaţie nonformală, carnaval, excursii la sat, concursuri şi premii surpriză. Parteneri in proiect: ECDL, Editura Egmont, InfomediaPro, Asociația ROI, Itsy Bitsy și România Pozitivă. Urmăriţi itinerariul proiectului şi gustaţi din bucuria copilăriei: http://calatorieeducativa.wordpress.com şi Facebook: calatorieeducativainlumeasatului

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.