Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Teatrul Ion Creangă desfăşoară o cercetare asupra consumului de teatru pentru copii

0

Începând cu luna noiembrie a acestui an, pe întreaga perioadă a stagiunii 2012-2013, Teatrul Ion Creangă desfăşoară o cercetare asupra consumului de teatru pentru copii.    

Studiul va urmări atât latura cantitativă (prin metoda chestionarului), cât şi cea calitativă (prin interviurile de tip focus-grup organizate cu participarea învăţătorilor şi educatorilor). Iniţiativa aparţine Departamentului de Management Educaţional şi PR al instituţiei şi are drept scop să furnizeze conducerii teatrului informații și recomandări care să conducă la o mai mare afluență de public și la îmbunătățirea calității evenimentelor organizate de teatru.

Cercetarea va avea loc atât la nivelul părinţilor care îşi aduc copii la activităţile teatrului, cât şi la nivelul şcolilor şi grădiniţelor care participă, în grup organizat, la spectacole. Toate răspunsurile primite în urma aplicării focus grupurilor sau chestionarelor vor fi utile echipei de conducere, echipei administrative și personalului artistic pentru a concepe proiecte, programe și spectacole care să vină în întâmpinarea dorințelor copiilor și care să însoțească procesul instructiv-educativ.

Pe scurt, instituţia îşi propune să afle:

–          locul acordat teatrului în raport cu alte modalități de petrecere a timpului liber, care sunt factorii care le influențează aceste opinii și motivația de a se îndrepa sau nu către Teatrul Ion Creangă;

–          care sunt dorințele cadrelor didactice privind organizarea unor programe în parteneriat cu teatrul și/sau crearea unor spectacole care să vină în prelungirea procesului instructiv-educativ și care să corespundă programei școlare și nevoilor preșcolarilor și elevilor;

–          obţinerea de idei care să conducă la conceperea unor proiecte-programe atractive  și utile pentru cei mici;

–          efectuarea testării pilot a unor idei referitoare la implementarea anumitor programe şi proiecte iniţiate de teatru;

–          obţinerea de informaţii privind modalitatea de promovare prin care publicul ţintă recepţionează noutăţile teatrului;

–          conturarea imaginii şi a atitudinii publicului față de teatrul pentru copii (în general) și față de Teatrul Ion Creangă (în particular).

În consecință, finalitatea aplicării acestei metode este aceea de consolidare a relației dintre Teatrul Ion Creangă, unitățile de învățământ şi părinţi, determinarea importanței pe care o are dimensiunea educativă a unui spectacol, precum și a modului în care copiii pot răspunde mai ușor exigențelor procesului instructiv-educativ cu ajutorul tehnicilor teatrale.

Pentru a susţine această iniţiativă, puteţi completa chestionarul online urmărind link-ul: http://www.teatrulioncreanga.ro/content.jsp?page=325&language=1&&survey=4 sau puteţi trimite un e-mail la adresa contact@teatrulioncreanga.ro pentru a fi notaţi în baza de date destinată acestei cercetări. Datele şi informaţiile comunicate vor fi strict confidenţiale.

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local. Misiunea sa este de a crea şi promova spectacole de teatru de înaltă valoare artistică, de a coordona şi implementa programe de cercetare şi proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, părinţilor sau tutorilor legali. Parteneri media ai Teatrului Ion Creangă: Itsy Bitsy, 24 Fun, Art Act Magazine, Calendar Evenimente, Onlinegallery.ro, Gradinițe.com, GrădinițeBucurești.ro, MondoNews, Port.ro, PRwave, RFI România, SuperBebe, UrbanKid.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.