Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TeamNet deschide sesiunea din 2013 a programului său de internship

0

  Nouă masteranzi şi studenţi în an terminal de la facultăţi cu profil tehnic vor beneficia de sesiunea de iarnă a programului de internship organizat de TeamNet, unul dintre cei mai importanţi integratori de soluţii IT&C de pe piaţa din România. Până la finalul anului, alte 20 de poziţii vor fi disponibile.

Candidaţii au posibilitatea de a lucra part time sau full time, pentru o perioadă de trei luni, alături de o echipă specializată în domeniile pe care le studiază în facultate, de la programare Java şi Net, până la administratea bazelor de date şi analiza de business. În plus, pe toată perioada stagiului, studenţii interni vor primi o sponsorizare lunară.

Bogdan Nedelcu Solutions Manager TeamNet International„Am obţinut rezultate foarte bune cu programele de internship organizate în anii trecuţi. Am reuşit să identificăm candidaţi cu un potenţial ridicat care ulterior s-au specializat rapid într-un anumit domeniu. Tocmai de aceea, 85% dintre participanţi au fost cooptaţi pentru joburi permanente în cadrul companiei”, a declarat Bogdan Nedelcu, Solutions Manager TeamNet.

Înscrierile pentru sesiunea de iarnă a programului de internship vor avea locpână la data de 28 februarie, urmând ca rezultatele selecţiei să fie comunicate în luna martie.În procesul de selecţie, vor fi luaţi în considerare doar candidaţii care au absolvit toate examenele din primii doi ani de studiu, cu un background puternic în matematică, statistică şi algoritmi şi cunoştinţe elementare de design al bazelor de date relaţionale şi de programare într-un limbaj larg utilizat, la care se adaugă abilităţi de comunicare şi de rezolvare a problemelor.

Prin intermediului programului de internship, TeamNet a identificat şi a pregătit viitorii specialişti din industria de IT&C, astfel că acesta reprezintă o prioritate pentru companie. „TeamNet acordă o atenţie mare atât procesului de recrutare a candidaţilor, cât şi pregătirii lor profesioanle. Studenţii au şansa de a lucra în cadrul unor proiecte extrem de complexe, de la localizarea pe hartă a speciilor pe cale de dispariție în zone protejate, trecând prin managementul traficului naval pe Dunăre și al activităților de pescuit, la alertarea în situații de urgență prin intermediul UAV-urilor”, a adăugat Bogdan Nedelcu.

Din anul 2010 până în prezent, 150 de studenţi şi masteranzi cu rezultate şcolare excepţionale au fost interni în cadrul TeamNet. Compania încurajează dezvoltarea tinerilor din România, oferindu-le acestora posibilitatea dobândirii unei experienţe valoroase în domeniul IT&C.

Programul de internship face parte din platfoma academică Think’n’Do, lansată de TeamNet. În cadrul acestei platforme sunt incluse şi o serie de programe de cercetare academică, cum ar fi competiţia Eye in the Sky, prin intermediul căreia studenţii au oportunitatea de a beneficia de tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicle) pentru a realiza o cercetare pe care o pot integra în lucrarea de diplomă. Un alt proiect academic este Sky Senzor, care constă în dezvoltarea de aplicaţii hardware şi software pe baza imaginilor video obţinute cu ajutorul senzorilor instalaţi pe avioanele de tip UAV. Autonomous UAVs vizează realizarea unei platforme de management pentru UAV-uri care să permită executarea unor misiuni de către un avion sau un grup de avioane cu caracter autonom. Opinion Mining & Big Data abordează teme legate de analiza volumelor mari de date şi a textelor generate în zilele noastre.

Mai multe detalii despre programul de internship găsiţi pe pagina http://thinkndo.teamnet.ro/internship.shtml

 

Pentru informaţii despre TeamNet vă rugăm să o contactaţi pe Andrada Busuioc, Senior Media Associate, GolinHarris Bucureşti, la adresa ABusuioc@golinharris.com sau la telefon 0745.974.785.

Despre TeamNet

Din 2001, TeamNet şi-a consolidat poziţia ca unul dintre cei mai importanţi producători de soluţii software integrate din România. Cu sedii în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Ploieşti, Bruxelles, Chişinău şi Belgrad şi o locaţie parteneră în Ankara, TeamNet oferă servicii integrate complete, de la analiza, dezvoltarea şi implementarea de soluţii software la cheie, la servicii complexe de comunicaţii şi infrastructură hardware, pentru clienţi naţionali şi internaţionali. În prezent, grupul TeamNet are angajaţi peste 500 de specialişti. Cifra de afaceri a grupului TeamNet atingea 34 milioane EUR la sfârşitul anului 2011, înregistrând astfel al cincilea an de creşteri consecutive. www.teamnet.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.