Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Teach for Romania pregătește o nouă generație de profesori în Academia de Leadership și Pedagogie 2017

0

Începând de luni, 3 iulie, 43 de tineri acceptați în programul Teach for Romania se vor pregăti ca profesori în cadrul Academiei de Leadership și Pedagogie, cea mai puternică experiență de asumare de leadership și formare didactică inițială din România. Timp de 6 săptămâni, viitorii profesori și învățători își vor potența abilitățile de leadership alături de 50 de profesioniști din România și și se vor pregăti pentru interacțiunea cu 400 copii din medii vulnerabile din Gîrcin, județul Brașov, cea mai mare comunitate de persoane de etnie rromă din Europa.

poza echipa

Teach for Romania crede că inechitatea în educație poate fi rezolvată prin a plasa în școlile cu provocări oameni bine pregătiți, care să ofere educație pe bază de valori și să le deschidă orizonturile copiilor. Astfel, Academia de Leadership și Pedagogie este primul pas în etapa de pregătire din modelul de performanță în educație propus de Teach for Romania. Acest model presupune recrutarea, selecția și pregătirea celor mai talentați oameni din România pentru a deveni lideri în educație, prin plasarea și susținerea lor ca profesori și învățători în comunități cu provocări timp de doi ani, iar apoi sprijinirea lor ca alumni cu impact sistemic după ieșirea din program.

Academia de Leadership și Pedagogie este gândită astfel încât să le ofere participanților o experiență completă de învățare, precum și o imagine cât mai aproape de realitate despre rolul lor ca profesor.

Academia începe cu o perioadă de pregătire teoretică, întinsă pe durata a 3 săptămâni, ce se desfășoară în București. În ultimele 3 săptămâni ale Academiei, viitorii profesori și învățători vor practica în Gîrcin, județul Brașov. Perioada de practică va implica aprox. 400 copii. Prin predarea zilnică la clasă, participanții vor înțelege nevoile și provocările de a fi dascăl într-o comunitate vulnerabilă și vor descoperi filosofia Teach for Romania asupra procesului de predare.

 IMG_3727 copy copy

„Copiii acestei Românii care își pierde reperele au nevoie de profesori suficient de curajoși încât să-și dorească autentic și asumat să fie profesori în comunități dificile. Au nevoie de oameni capabili să creadă în ei înșiși, să le descopere potențialul și să le faciliteze creșterea. Din acest motiv, Academia de Leadership si Pedagogie este un laborator de educație transformațională, în care vom învăța să ne creștem unii pe alții prin reflecție, prin înțelegerea greșelii ca spațiu de învățare, prin transfer de competențe, practică deliberată și feedback responsabil.”, declară Mirela Ștețco, Director Training și Suport Teach for Romania.

Peste 50 profesioniști în educație și dezvoltare personală contribuie la pregătirea viitorilor dascăli. Câțiva dintre ei sunt:

 • Andy Szekely – Co-fondator ALPHA Leadership Foundation; Managing Partner; AS training & Coaching LT;

 • Paul Olteanu – Senior Trainer & Coach (ACC), fondator People Dynamics;

 • Ana Maria Brezniceanu – Fondator, Grădinița Montessori București;

 • Diana Ghindă – coordonator Institutul Roman de Training;

 • Oana Rădulescu și Mihai Zoican –Transylvania College;

 • Mihaela Feodorof – Managing Partner, Yourway;

 • Mihaela Tăbăcaru – Co-fondator și manager de comunitate Newschool;

 • Constantin Lomaca – Franconian International School din Erlangen, Germania;

 • Raluca Mohanu – Business coach.

 • Lila Vasilescu – Co-fondator Verita International School

 • Iulia Mugescu – Co-fondator ABC-ul Nutriției

 • Mădălin Mandin – Improvisneyland

IMG_3852 copy copy

Despre Teach for Romania

Teach for Romania caută și pregătește cei mai valoroși oameni din România pentru a deveni lideri în educație, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile. În toamnă, 75 de profesori și învățători vor fi activi la catedră în peste 50 de școli din 10 județe. Organizația face parte din rețeaua globală Teach for All, care unește sub aceeași misiune a reducerii inechității educaționale membri din 45 de țări. Teach for Romania încurajează colaborarea părinților și a copiilor cu profesorii și directorii școlilor, cu inspectoratele din educație și actorii din mediul de business.

Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați: http://teachforromania.org

Facebook: https://www.facebook.com/teachforromania/

Parteneri ai evenimentului: Romanian-American Foundation, Adobe, Universitatea București, Zizin.

Mulțumiri speciale: Școala Gimnazială Gîrcin, Săcele, jud. Brașov

Despre autor

avatar

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 7 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate. Fiecare copil are dreptul să-și descopere potențialul și să-și îndeplinească visul. În anul școlar 2020-2021, 94 de cadre didactice, participanți în programul nostru, predau în 83 de școli, din 20 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 136 de alumni, absolvenți ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România. Împreună ajungem astăzi la aproximativ 14 000 de copii.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.